Veroorzaker ongeval wordt agressief tegen hulpverleners

ingevoerd op 28-7-2014

Na een verkeersongeval werd een 46-jarige automobilist agressief tegen hulpverleners. De politie moest peperspray gebruiken om de dronken man onder controle te krijgen.
Ongeval

Agenten kwamen op zaterdag 26 juli 2014, omstreeks 03.15 uur bij een ongeval uitgereden op de kruising Rillaerse Baan met de Turnhoutsebaan in Tilburg. zwarte Een zwarte Peugeot 307 stond zwaar beschadig met de voorzijde tegen een verkeersmast met verkeerslichten. Op het wegdek was een lang remspoor te zien. Er kwam rook onder de motorkap vandaan en alle airbags waren uitgeklapt. Achter het stuur zat een enigszins versufte man. Op de passagiersplaats zat een vrouw. De agenten verleenden eerste hulp en lieten een ambulance komen.

Arrestatie

De man gedroeg zich echter agressief en onbeschoft tegen het ambulancepersoneel, waardoor medische behandeling niet mogelijk was. Uit een blaastest bleek dat de man en de vrouw onder invloed van alcohol waren. Bij de arrestatie werd de man nog agressiever. Hij wilde weg van de plaats van het ongeval omdat hij niet gereden zou hebben. De arrestant wilde vervolgens in gevecht met de agenten. Er kam peperspray aan te pas om hem onder controle te krijgen.

Rijbewijs kwijt

Eenmaal in het politiebureau weigerde de brokkenmaker om mee te werken aan een ademanalyse. Hij is in de cel gezet in afwachting van het verdere onderzoek en contact met zijn raadsman. Het rijbewijs van de 46-jarige Tilburger werd meteen ingevorderd.