Kom naar het gratis Klassiek aan de Kade concert in de Piushaven

ingevoerd op 24-7-2014

Zondag 27 juli 11.00 tot 12.00 uur bij Biku

Op de afsluitende zondag van de kermis vindt het laatste koffieconcert van dit seizoen in de Piushaven plaats. Oud Euregio Jeugd Orkest lid Walter de Kok (viool) en Sander de Bie (piano) zorgen deze keer voor klassiek muziek theater vanaf het drijvende ponton.

Walter de Kok op viool
Walter studeerde aanvankelijk viool aan het conservatorium. Na het behalen van zijn diploma in 2012 is hij voortdurend op zoek geweest naar een manier om vioolmuziek in een theatrale setting te kunnen plaatsen. Dit is hij uitgebreider aan het onderzoeken tijdens zijn masteropleiding aan de FHK Tilburg. Door deze zoektocht, zijn concerten bij Walter nooit gewoon ’concerten’. Het is muziektheater met veel variatie.

Sander de Bie op piano
Sander studeerde aan het Fontys conservatorium Tilburg richting jazz. Hij trad o.a. op met Hans van Oosterhout, Pascal Vermeer, Aron Raams, Harmen Fraanje, Guus Bakker, Mete Erker en George Baker. Sander was pianist bij dansgezelschap T.R.A.S.H.,Erik Vlasblom’s We Lusse Ze Gruun en het tv-programma The Hit (RTL5). De Bie componeert, schrijft liedteksten en maakt, naast zijn samenwerking met Walter, onderdeel uit van de bands/projecten Songs For A New World, Lorrèn, SOUL!! en zijn eigen jazztrio.

Klinkende samenwerking in de Piushaven
Klassiek aan de Kade is een klinkend initiatief van Piushaven Levend Podium, Biku en Souvenir kamermuziek met medewerking van Fontys en het Euregio Jeugd Orkest. Stichting Tilburg te Water verzorgt het drijvende podium, een mooi overkapt ponton.

Bezoekers kunnen plaatsnemen op het terras van Biku of op eigen stoel of kleedje op de kade en in het gras. Geniet na het zondagochtend ontbijt van klassieke klanken aan de kade voor de Havenmeester en Biku, bij de kruising Piushaven/Lancierstraat.

Piushaven concert Piushaven concert