Expositie Dorothé van de Wiel bij ’t Schop, Hilvarenbeek

ingevoerd op 18-7-2014

Dorothé schildert en geeft les in de vorm van het geven van cursussen/workshops en maakt werk in opdracht. Vanaf 2007 heeft zij deelgenomen aan diverse groepstentoontstellingen, duo- en solo-exposities in Nederland en België. Zij woont en werkt in Goirle. In haar werk vormen bossen, heide, weilanden, water en luchten een onuitputtelijke inspiratiebron.

Haar persoonlijke kijk op het landschappelijke schildert zij met vlakken, toetsen, vlekken en vegen die in elkaar overlopen en elkaar in vloeiende transparanten overlappen. Enerzijds straalt haar werk rust uit, anderzijds is er een gevoel voor dramatiek die onderhuids voelbaar is.

Momenteel vormen de Grote zaal en de Oude stal van biologische boerderij ’ t Schop in Hilvarenbeek een mooi decor voor haar schilderijen. Het natuurlijke is hier alom aanwezig en de omgeving straalt eveneens een sfeer van rust en bezinning uit. Zowel het werk van Dorothé als de boerderij met zijn authenthieke uitstraling en de boerderijwinkel met een uitgebreid aanbod in biologische producten zijn zeker een bezoek waard. Te bezichtigen tot eind september.
van de Wiel van de Wiel