Politiehondenvereniging’De Trouwe Waker’

ingevoerd op 18-7-2014

Het 72e certificaat politiehond voor de eerste keer behaald binnen de vereniging, door een vrouwelijk lid van deze vereniging in het 63 jarig bestaan.
Op 5 juli j.l. werden er wederom examens afgenomen voor het behalen van dit felbegeerde certificaat “Politiehond I“.Dit examen werd afgenomen onder auspiciën van de K.N.P.V, afgenomen op het terrein van PHV “De Speurder “te Valkenswaard.

Stella van Houtum-Sneijders, lid van PHV “De Trouwe Waker“ Goirle had met haar Mechelse herder “T J“ al diverse oefendagen en enkele Kringwedstrijden doorlopen om goede ervaringen op te doen voor haar hond om in het bezit van het certificaat Politiehond I te komen. Dit examen duurt een hele dag.

Toen na afloop de keurmeesters de uitslag bekend maakte waren we toch nog tevreden ondanks het verlies van 25 punten bij het revieren. Stella van Houtum-Sneijders behaalde toch nog een prachtig certificaat met lof van 403 punten.

Dit resultaat is natuurlijk behaald door veel trainen en oefenen samen met clubleden. Ook als de mogelijkheid zich voordoet een aantal oefendagen bezoeken bij andere vereniging om zodoende veel ervaring op te doen. De vereniging is zeker trots op dit resultaat dat voor de eerste keer binnen de vereniging door een vrouw is behaald. Vanaf deze plaats feliciteert PHV De Trouwe Waker, Mevr. Van Houtum-Sneijders met dit prachtig behaalde certificaat PH I met lof.

Clubsecretaris, F. v.d Vloet
Helene Swarthdreef 17,5051 GW Goirle
013 – 5344774/06 – 23668335
E-mail f.v.d.vloet@home.nl
Trouwe Waker Trouwe Waker