Op reis met de Wereldwinkel!

ingevoerd op 18-7-2014

De peuter die deze trein cadeau krijgt, kan in zijn fantasie helemaal op reis met de vrolijk gekleurde giraf, aap, beer, zebra en olifant. Maar ze moeten eerst nog wel goed op de wagons gezet worden! De trein komt helemaal uit Sri Lanka. Importeur Lanka Lamai
(http://www.lankalamai.nl/) haalde hem met veel ander leuk houten speelgoed naar de Wereldwinkel, zoals de mooie houten puzzels waarvan de puzzeldeeltjes lekker dik zijn, zodat de poppetjes en dieren uit de puzzels nog kunnen staan ook!
En wat nog belangrijker is: doordat de figuurtjes wat dikker zijn, hoeven er geen knopjes op. Die knopjes kunnen gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. (Wat hebben we vroeger toch gevaarlijk geleefd!) Doordat de gezaagde figuurtjes wat hoger liggen, kunnen kleine knuistjes ze toch gemakkelijk uit de achtergrond halen. Om ze er eindeloos weer in te passen. Voor kleintjes die er aan toe zijn, hebben we puzzels met cijfers en letters, leerzaam en leuk!

Nog even een citaat van de website van deze fairtrade importeur: “Lanka Lamai staat voor Kinderhulp Sri Lanka. Door speelgoed te verkopen tegen een eerlijke prijs, zorgt Lanka Lamai ervoor dat kinderen uit de armste gebieden van het eiland naar school kunnen. Het speelgoed uit de Lanka Lamai-lijn is kleurrijk, milieubewust geproduceerd, educatief verantwoord en oersterk..“
In de Wereldwinkel vindt u een paar planken met de mooie spulletjes uit Sri Lanka. Hun missie is: “het creëren van een betere levensstandaard, een onafhankelijke positie in de maatschappij en ruimere ontwikkelingsmogelijkheden voor specifieke (kansarme) groepen op Sri Lanka.” Een hele mondvol, maar Wereldwinkel werkt daar graag aan mee! U ook?

Kunt u niet kiezen, denk dan ook eens aan een cadeaubon. We hebben ze in verschillende waarden. We zien mensen vaak heel tevreden de deur uit gaan met een cadeautje dat ze met een cadeaubon uit hebben kunnen zoek!
wereldwinkel wereldwinkel