Tilburg houdt 9 miljoen over

Jaarstukken laten voordelig resultaat zien

De resultaten van de jaarstukken 2013 van de gemeente Tilburg zijn bekend. Het netto resultaat ten opzichte van de Najaarsrapportage is bijna 9 miljoen euro.

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor 0,5 miljoen hiervan in te zetten voor een gymvoorziening voor Basisschool de Elzen en om 1,1 miljoen toe te voegen aan de algemene reserve. Het restantbedrag, 7,3 miljoen euro, gaat volgens afspraak naar de Reserve Grootschalige Investeringswerken (RGI).

De jaarstukken bestaan uit onder meer de programmaverantwoording, de jaarrekening en bijlagen. De jaarstukken geven informatie over de doelen, ambities en voorgenomen activiteiten van de gemeente. Ook staat in de jaarstukken hoe het gaat met de financiën van de gemeente. Met de jaarstukken legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over het gevoerde beleid en de financiële uitkomsten in 2013.

De financiële uitkomst wordt vergeleken met de Najaarsrapportage. Ook daarin staat informatie over de voortgang van de bestuurlijke prioriteiten en de financiën van de gemeente. De Najaarsrapportage geeft informatie over de maanden januari tot en met juli. In vergelijking met de Najaarsrapportage is er een voordelig resultaat van meer dan 21 miljoen euro. Na de zogenoemde resultaatbestemming van 12,4 miljoen blijft er een netto bedrag van 8,9 miljoen euro over. Voordelen deden zich met name voor in het sociale domein op het gebied van de bijstandsuitkeringen en de Wmo.