Feestelijke Koningsdag Erfgoed Depot Riel

Bromfietshistorie met een feestelijk musical tintje

Tiende Rielse Oldtimer bromfiets toertocht
Op zaterdag 26 april zal het rondom het Erfgoed Depot een komen en gaan zijn van berijders van oldtimer bromfietsen. Om 12.00 uur starten zij aan hun toertocht door het mooie Brabantse landschap. Rond de klok van 15.00 worden zij weer terug verwacht. Voor de liefhebbers is er voldoende tijd gereserveerd om al dat moois in stilstaand te bewonderen. Er worden op deze Tiende Rielse Bromfiets Oldtimertoertocht ruim 125 bromfietsers verwacht, met hun tweewielers geven zij een historisch tintje aan deze eerste Koningsdag.

Parelmuzikanten allround blaasorkest
Vanaf 13.00 uur verzorgen de Parelmuzikanten uit de regio Oisterwijk een sprankelend en gevarieerd optreden. Hun repertoire is onuitputtelijk, van James Last tot licht klassiek van Johan Strauss. Voor een tango van Malando of een Evergreen van Billy Vaughn en Fats Domino draaien zij hun handen niet om. Veel variatie, voor elk gehoor wat wils. Dit alles afgewisseld met een aantrekkelijke presentatie is het geheel een streling voor oog en oor. De 21 Parelmuzikanten vormen een blaasorkest waarbij zang niet geschuwd wordt.

Nog meer te zien rondom Erfgoed Depot
Een forse Mack brandweerwagen zal in zijn volle glorie te bewonderen zijn. Deze wagen maakt deel uit van de omvangrijke collectie van Peer en Mia Antonissen, de eigenaars van museum Vondhoeve in Poppel. Daarnaast zal er een voormalige BBA bus de nodige nostalgische gevoelens oproepen. Deze voormalige BBA bus 353 Ford-Jongerius is gebouwd in 1947, toen was de bus hét vervoermiddel, naast de fiets. Het is één van de paradepaardjes van de Stichting Veteranen Autobussen (SVA).

Bezoek Erfgoed Depot voor speciale prijs
Iedere bezoeker van het Erfgoed Depot ontvangt op Koningsdag een gratis consumptiemunt, vrij te besteden in de horeca. In een speciale Koningsvitrine staan zeer bijzondere voorwerpen uitgestald met betrekking tot het Koninklijk huis. Zeer zeldzaam is het inhuldigingbord uit 1898, toen Wilhelmina, de overgrootmoeder van onze huidige koning, de troon besteeg als achttienjarige.
Oude Mack brandweerauto Oude Mack brandweerauto