Riel Raast: Groot feest op het dorpsplein

ingevoerd op 23-4-2014

Ook dit jaar hebben de Rielse horeca ondernemers van Café Kerkzicht en Eetcafé d’n Overkant de handen ineen geslagen om een spectaculair muziekevenement binnen eigen dorp te organiseren. Na de succesvolle eerste editie krijgt “Riel Raast” dus een vervolg en wel op zondag 27 April 2014.

Zondag 27 April zal het dorpsplein in de kern van Riel weer zijn ingericht voor een uitgebreid muziekprogramma bestaande uit 3 knallende podiumacts.
Zo zal coverband Bakkeliet uit Alphen ook dit jaar weer een optreden weggeven bestaande uit diverse rockcovers van oude classics tot de nieuwste hits.
De vijfkoppige band treedt regelmatig op in de regio en zijn ook bekend van deelname aan de bandcompetitie “the clash of the coverbands” waarbij zij inmiddels in de halve finale staan. The Dirty Daddies reizen 27 April ook af naar Riel om in een hoog tempo lekkere hits af te vuren. Het begrip ‘coverband’ krijgt een totaal nieuwe lading: iedere hit vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende, alsof het ooit zo bedoeld was. De top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert. In hun eerste jaar stond de agenda van dit in het wit getooide gezelschap al tot de nok vol waardoor de heren in no time dé nieuwe sensatie in festival land zijn geworden.
The Dirty Daddies nemen je mee van Bon Jovi via Queen naar Michael Jackson, van de klassiekers uit de 90′s en de hits van nu, naar Marco Borsato en Kiss.Ook grootse show elementen worden niet geschuwd: verwacht een douche aan confetti, knallende CO2 kanonnen en een stortvloed aan muzikaliteit, een waar spektakel voor jong en oud!

Dansschoenen aan, keeltjes gesmeerd en genieten van een uitzonderlijke mix van de beste partyknallers die de wereld heeft voortgebracht!

De BZB uit Volkel maakt als hoofdact het programma compleet. Deze band die in 1992 werd opgericht heeft ondertussen al op oneindig veel shows en festivals gespeeld, waaronder: Lowlands, Pinkpop, Paaspop, Parkpop, Zwarte Cross en Festyland om maar even wat te noemen.

Het is moeilijk om een etiketje aan hun muziek te plakken omdat de nummers zowel pop, punk als folk bevatten terwijl de basis toch altijd rock is geweest.De term Nederfolkrock weergeeft wel goed waar BZB anno 2014 voor staat.

Tussen de optredens door zullen de finalisten van de “Party DJ Battle” welke dit jaar door cafe kerkzicht i.s.m. Espressivo werden georganiseerd voor de gezellige beats gaan zorgen.

De kaartverkoop is ondertussen al gestart en zijn in de vvk te verkrijgen voor 12,50 per stuk bij Cafe de Statie in Alphen, Cafe de verandering in Hilvarenbeek en natuurlijk bij Cafe Kerkzicht en Eetcafe d’n Overkant in Riel. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, dan zijn deze op 27 April aan de deur te koop voor 17,50 euro. Mis dit leuke muziekevenement niet en zorg dat je erbij bent, want het belooft één groot feest te worden!