Boeddha blijft boeien

ingevoerd op 23-4-2014

De afbeelding van Boedda op dit prachtige houten reliëf blijft boeien. Het gezicht met de geloken ogen en de glimlachende mond is mysterieus zoals we dat van Oosterse kunst verwachten en zeker van religieuze afbeeldingen.

Importeur Kanika, die het paneel uit Thailand haalde, vertelt in een reisverslag op de website dat geprobeerd wordt het aanbod van de producenten aan te passen aan de westerse vraag. Kanika krijgt zelf trendinformatie van FairSupport en kon daar via een workshop ook de fairtrade producenten in Thailand in laten delen. Ook voor Kanika zelf was dat wennen omdat het moeilijk is uit te leggen aan de Thaise producenten dat de Europese markt sterk onderhevig is aan trends, die elk half jaar kunnen veranderen. Wie geïnteresseerd is in het onderwerp moet kanika.nl er maar eens op ‘naslaan’.
Wie weet is het houten reliëf een product uit het eeuwenoude aanbod van de Thaise producenten, maar dan wel een dat naadloos past in een trendy westers interieur. Een trend die, gelukkig voor de Thaise ambachtslieden, al een tijdje aanhoudt!
Op de site van Kanika is te lezen dat ze staan voor Fair, Ambachtelijk, Sociaal, Ecologisch en Biologisch. Kanika streeft ernaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen en haar producten te laten voldoen aan deze vijf kenmerken. Daarnaast streeft de organisatie naar respect voor alle betrokken partijen, en ook naar continuïteit en transparantie richting producenten en afnemers.
Kanika kiest er bewust voor om met producentgroepen uit minder ontwikkelde landen samen te werken. Daarmee wil de organisatie haar steentje bijdragen aan de bevordering van de levensomstandigheden van producenten in deze landen.
De Wereldwinkel koopt altijd in bij organisaties als Kanika. Goed voor de klant om te weten dat de  Boeddha’s die de Wereldwinkel verkoopt niet alleen prachtig gemaakt zijn, maar ook een beter leven bieden aan de producent in het verre Thailand.