Zondag 27 april seizoenafsluiting van Jazz podium Goirle

ingevoerd op 23-4-2014

De laatste kans dit seizoen om nog te genieten van wat Jazz Podium Goirle te bieden heeft,  met deze zondag een bigband en heerlijke Dixieland. Voetjes van de vloer dus.

Voor maar 6 euro entree heeft u een middag gevuld met verschillende soorten jazz en gedreven muzikanten. Maak kennis met het gevoel van de jazz.
Voor meer informatie over Jazz Podium Goirle en het programma voor het volgende seizoen kunt u terecht op www.jazzpodiumgoirle.nl

Budding Sound Big Band
De Budding Sound Big Band uit Oisterwijk is een ensemble van Factorium podiumkunsten. De band heeft ruim 25 leden. De big band is in 1979 ontstaan door het initiatief van Piet Van Campenhout, leraar koperinstrumenten aan de toenmalige Streekmuziekschool Oisterwijk. Hij wilde graag een extra ensemble opzetten voor gevorderden, waarbij het niet om de klassieke muziek zou gaan, maar specifiek om de jazz. De huidige bezetting bestaat nu uit ruim 25 personen, waarbij alle secties goed gevuld zijn. Bij het eerste optreden, een begeleiding bij een balletuitvoering, bestond het repertoire uit 4 nummers. Inmiddels beschikt de big band over een keuze uit meer dan 200 stukken. In de loop der jaren werden honderden concerten, festivals en feesten verzorgd in Nederland en ook in België. De big band is volop in ontwikkeling. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat de band blijft groeien. Budding Sound Big Band streeft er naar het publiek te blijven verrassen en een zo’n wisselend mogelijk programma te presenteren.

Hotspots Jazzband
De Hotspots Jazzband is in 2011 opgericht door Paul van Esch en Marco Kuipers. De groep bestaat uit 6 musici die ruimschoots hun sporen in de jazz en traditionele muziek hebben verdiend. Een muzikale ontdekkingsreis. Hotspots Jazzband laat kenmerken door de muzikale ‘klik’ die bij de muzikanten is terug te vinden. Talentvolle en fanatieke, betrekkelijke jonge (40+) jazzmusici. De band heeft een swingende ritmesectie. Paul van Esch (een uniek drumtalent - het is te horen dat hij les heeft gehad van ‘maestro’ Huub Janssen); Theo Konings, stuwende kracht op banjo en viersnarige tenorgitaar (dertig jaar ervaring bij The Dirty Dozen uit Breda) en Pieter de Lange met zijn walking bass.  De blazers kennen we al van diverse orkesten, het driemanschap Robert-Jan Krook, Marco Kuipers en Carlo Poos swingt er lustig op los en verstaat de kunst een drive te ontketenen met inventieve improvisaties, zonder ongewenste muzikale manoeuvres.