V.O.A.B.

ingevoerd op 23-4-2014

JEKA legt VOAB over de knie (1 – 4)
VOAB legde het op paasmaandag op alle fronten af tegen JEKA uit Breda. De uitslag was geenszins geflatteerd. VOAB mag de handen in elkaar knijpen dat de uitslag niet ruimer uitviel. VOAB werd vanaf het begin zwaar onder druk gezet door de bezoekende ploeg. In de 11e minuut was er een dikke kans voor Rens Kuypers van JEKA, maar hij kopte net over het doel van Gijs van Seeters. VOAB kreeg een kans na een kwartier spelen toen Niels van Antwerpen de door hem genomen vrije trap onschadelijk zag worden gemaakt door keeper Nick Heerink. Een vrije trap van de voet van spits Koen van Haaren ging kort daarop net naast.
VOAB ontworstelde zich enigszins onder de druk van JEKA vandaan  en dat leidde in de 27e minuut zowaar tot de 1 - 0 voorsprong voor VOAB. Dat gebeurde bij de eerste echte aanval van VOAB toen de bal in een klutssituatie voor de voeten van spits Willem Hoskens kwam die de bal over de doellijn werkte.
Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten want Koen de Laat schoot na een half uur spelen een vrije trap onhoudbaar voor keeper Gijs binnen (1 – 1).  Pim Dillisse had in de 36e minuut de 1 – 2 op de schoen maar Gijs gooide zich voor de bal en voorkwam een treffer. In de 41e minuut was Willem bijna trefzeker maar zijn inzet ging langs het doel.
Meteen na de rust gaf Geert van de Laak een perfecte dieptepass op Guus van Esch, die in kansrijke positie net voorlangs schoot. Na een snelle uitbraak van JEKA werkte Pim Dillisse de 1 – 2 binnen. VOAB ging op jacht naar de gelijkmaker en in de 51e minuut was Willem er dichtbij na een goede pass van Niels. Hij schoot in de handen van de keeper. In de 58e minuut was het Guus die Willem lanceerde maar hij schoot naast. JEKA zette VOAB opnieuw onder druk. Dat leverde vooralsnog geen doelpunten op en Guus kreeg zowaar een dijk van een kans in de 70e minuut maar hij schoot hopeloos over.
In de 79e minuut was het invaller Frits Remie van JEKA, die een niet te missen kans om zeep hielp maar hij revancheerde zich kort daarop door een voorzet van spits Koen van Haaren binnen te werken (1 – 3). Gerben van Limpt scoorde bijna uit een voorzet van Stijn van Laarhoven maar dat leverde slechts een hoekschop op. VOAB speelde een verloren wedstrijd en werd op slag van het einde nog geconfronteerd met een strafschop die door Koen van Haaren onberispelijk werd binnen geschoten (1 – 4).
VOAB heeft nog twee wedstrijden te gaan, waarvan zondag de uitwedstrijd tegen Halsteren dat verloorvan MOC ‘17. Halsteren heeft nog een punt nodig om kampioen te worden, dus het wordt een zware opgave voor VOAB. Op 11 mei 2014 speelt VOAB de laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen OC ’17.

Club van 100
Harm Baart  was de eerste VOAB-speler die de grens van 100 trainingen, inderdaad hónderd trainingen,  is gepasseerd. Dit trainingsbeest slaat nauwelijks een training over en is bovendien een trouwe bezoeker van de looptrainingen van Cees Beekmans.
En hij is niet de enige. Ook Tom Spijkers en Serkan van Hees uit VOAB C1 zijn inmiddels de grens van 100 trainingen dit seizoen gepasseerd. En aangezien de VOAB C1 nog volop in de race is voor het kampioenschap komen er nog een aantal spannende weken aan waarbij nog diverse andere C-1 spelers deze unieke prestatie zullen bereiken.
Met deze perfecte trainingsopkomst laat de C1 zien dat ze er alles aan willen doen om het maximale er uit te halen. Nu nog even de beloning voor het harde werken ophalen.

Vrijdagavond 16 mei vriendinnendag
Vooraankondiging, noteer vast in je agenda en geef het door op facebook of twitter.
Alle dames en meisjes van VOAB, hun vriendinnen, zusjes  en andere meisjes die zin hebben om gaan te voetballen zijn van harte welkom. Toegang gratis .
De avond bestaat uit 2 delen; eerst samen sportief bezig zijn en daarna volgt nog een leuke avond met diverse verrassingen.
Over 14 dagen volgt nadere toelichting en de invulling van het programma.

Feestdag 85-jarig bestaan
VOAB bestaat dit jaar 85 jaar. Op zondag 17 augustus 2014 is het feest. Dan is het precies 85 jaar geleden dat de RKVV Juliana werd opgericht de voorgangster van het huidige VOAB. De vereniging telde toen 25 leden. Nu zijn er dat bijna 1100. Op de feestdag  op 17 augustus dit jaar is er in elk geval een barbecue en nog veel meer. Noteer de dag vast.

Meisjes B1 glorieus kampioen
De meiden waren aan het begin erg gespannen maar maakten het karwei af met 6 - 1 en ze werden daardoor de terechte kampioen. Ze verloren slechts één wedstrijd en maakten 25 doelpunten in zes wedstrijden. Proficiat meiden, wat een knappe prestatie.

VOAB F-11 ongeslagen kampioen
De VOAB-pupillen F-11 zijn ongeslagen kampioen geworden. In de laatste wedstrijd werd Gilze F-7 met 6 – 2 aan de zegekar gebonden. Gefeliciteerd met dit enorme succes voor onze pupillen F-11 en hun leiders.

VOAB E1 naar halve finale in Omroep Brabant Cup
Kozakken Boys uit Werkendam  hadden naast het thuisvoordeel ook het voordeel van de zware wind mee in de eerste helft. Eenieder was dus gewaarschuwd om geconcentreerd te blijven spelen en de ballen laag te houden.
Het was toch dankzij de wind dat het eerste doelpunt voor de thuisploeg viel. Een hoge bal werd door de wind opgepakt en belandde in het doel van Alvyson. Hij stond erbij en keek ernaar zogezegd. Even leken de voetballertjes van VOAB aangeslagen, maar gelukkig scoorde Jimmy uit een onmogelijke hoek de 1 tegen 1. Het was ook Jimmy die de 1 – 2  scoorde door een vrije trap te verzilveren. Jimmy schoot de bal hard en laag in het net.
De spanning kwam terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt. De bal belandde in het net van VOAB via een eigen speler. Maar de 2 tegen 2 hield niet lang stand. Na de rust kreeg VOAB het voordeel van de wind. Het was ondertussen wel wat zachter gaan waaien, maar tegen de wervelwind van de VOAB-spelers waren de Kozakken-jongens niet opgewassen. Het was Philip die uit een corner raak kopte en Philip scoorde ook de 4 tegen 2. VOAB was ondertussen helemaal los. Met de winst in de rug wilde iedereen zelf scoren en werden er mooie kansen gemist. Gelukkig scoorde Joep nog wel een doelpunt, waardoor de eindstand 5 - 2 werd.
De tegenstander in de halve finale is de winnaar van sv Avanti ‘31 uit Schijndel en RKVV Roosendaal. Een mooie halve finale voor de E1. Het volledige verslag staat op onze site.

Nieuwe jeugdscheidsrechters gezocht
Begin augustus organiseert VOAB weer een KNVB-cursus voor jongens en meisjes voor jeugdscheidsrechter bij de E- en F-pupillen. We hebben weer een aanvulling nodig om alle wedstrijden door jeugdscheidsrechters te kunnen laten fluiten.
De cursus duurt 2 avonden. Als we voldoende, dat wil zeggen minimaal 12, eigen deelnemers hebben komt de KNVB de cursus bij VOAB geven.
Deelnemers moeten op het moment van de cursus minimaal 12 jaar zijn (begin augustus) om mee te mogen doen. We hopen op voldoende deelnemers. Het gaat vooral om 12- en 13-jarigen.
Als je interesse hebt of meer informatie wilt dan kun je contact opnemen met: René van Dijk, mailadres: rene2.dijk@planet.nl tel, 5344347.