Ervaring vs. ervaring

ingevoerd op 23-4-2014

Jongstleden vrijdag 18 april vonden de finales plaats van biljartvereniging De Torenspelers uit Riel. De Torenspelers, thuis bij Cafe Kerkzicht, die op 29 maart j.l. 50 jaar bestonden.

 In eerste instantie kwamen de cupfighters Ruud Klaassen en nestor Frans Lemans aan bod. Een uiterst spannende wedstrijd waarbij de nummer 4 uit de 2e klasse Frans Lemans aan het langste eind trok en in 23 beurten zijn 29 caramboles op het laken legde.

Hierna werd de finale om het algehele clubkampioenschap van 2013-2014 gespeeld tussen de kampioen van de 1e klasse Rob Brouwers en de kampioen van de 2e klasse Rinus Leijten. Rob veegde Rinus volledig van de mat en werd met 38 caramboles in 20 beurten glansrijk kampioen. Hij sleepte tevens de Frans-Kennes-bokaal binnen omdat hij dit seizoen veruit de meeste progressie maakte, maar liefst 29%.

Als kers op de taart kwam vijfvoudig wereldkampioen driebanden Dick Jaspers z’n kunsten vertonen. Deze clinic van Sint-Willebrorder Jaspers werd gesponsord door Kerkzicht-eigenaar Franco Lemans en was voor alle toeschouwers een lust voor het oog. In twee partijtjes tegen de beide gouden jubilarissen Frans Lemans en Jan Jansen speelde Jaspers met gemak een gemiddelde van 3. In beide wedstrijden stond dus meer dan 80 jaar ervaring aan de tafel, ervaring vs. ervaring.
Frans Lemans (L.) Dick Jaspers en Jan Jansen (R.) Frans Lemans (L.) Dick Jaspers en Jan Jansen (R.)