Koningsdagfestival met 7 bands op Kloosterplein

Muziekfabriek presenteert

De Muziekfabriek organiseert ook dit jaar weer een festival op Koningsdag van 14.00 tot 21.00 uur op het Kloosterplein in Goirle. De toegang is gratis.
Dankzij medewerking van een aantal partijen is het al weer voor het 4e jaar mogelijk om een ongedwongen, gemoedelijke, beregezellige dag te organiseren.
Het 1e jaar begonnen met een podium van 2x6 meter en nu 2 podia op het Kloosterplein. Een zevental acts, solisten, duo’s en bands, komen zich presenteren voor het publiek. Muzikanten die allen al eens met succes op het Muziekfabriekpodium hebben gestaan tijdens de maandelijkse jam-sessies maar nu met eigen band en repertoire.

We trappen af met Blackberry Blossom; een band geformeerd om twee zangeressen. Indertijd begonnen als singer songwritersduo maar inmiddels uitgegroeid tot een formatie die zowel de grotere podia bespeelt met volledige band, als ook in kleinere bezetting intieme akoestische optredens kan neerzetten. Ontwapenend mooie meerstemmige zang in fraai contrast met zompig donkere folknummers.
Als 8-jarig manneke begon Lars Zebregs met pianolessen aan de Goirlese muziekschool en na enkele jaren koos hij voor populaire muziek. Door de inspirerende wijze van lesgeven van docent Rob Nederlof werd muziek maken voor Lars een passie. Op 14 jarige leeftijd werd het pianospelen uitgebreid met zang. Tegenwoordig speelt deze muzikant in diverse bandjes en is daardoor niet voor een muziekstijl te vangen. Bij ons is hij solo te zien als Billy Nomates met covers van o.a. Sam Cooke, The Animals en Gavin Degraw.
Grammylou maakte haar debuut tijdens Roots&Blues 2013 in het CC Jan van Besouw. Ralph Schraven en Monica Knaapen worden in dit project bijgestaan door een bende gelouterde muzikanten. Gewapend met nummers in de stijl van Gram Parsons en Emmylou Harris nemen zij het publiek mee op een roadtrip door het soms dorre, dan weer vruchtbare Amerikaanse landschap, met verhalen over gebroken harten, veel drank en hier en daar een moord. Roland Verstappen melde zich al in een vroeg stadium of hij mocht spelen op ons Koningsfestival. Als zo’n gelouterde muzikant met deze vraag komt is er maar een antwoord: Ja, graag! Roland heeft bij de Muziekfabriek kennis gemaakt met Mark Schraven en er was direct een klik. Als duo timmeren ze inmiddels hard aan de weg. Optredens in binnen en buitenland zijn het resultaat. Op Koningsdag samen op ons podium met een impressie van hun kunnen.
After Midlife is een band bestaande uit mannen die de middelbare leeftijd inmiddels achter zich hebben gelaten. Vandaar de bandnaam! Allen hebben ze hun sporen in de muziek verdiend. Na hun arbeidszame leven hebben ze het stof van de instrumenten afgeblazen en laten ze horen dat ze het kunstje nog lang niet verleerd zijn. Stones, Dire Straits, CCR zijn wat bands die in hun repertoire voorbij komen.
Second Harvest verwijst naar de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young en met name Neil Young. Na jaren in verschillende bands te hebben gespeeld hebben Vic, Gregor en Carel elkaar gevonden in deze band. Op Koningsdag wordt de band aangevuld met Sanne Rambags. Second Harvest is klaar om zich te laten horen aan iedereen die het horen wil. Akoestische gitaarmuziek, harmonische samenzang, banjo, tambura, percussie en mondharmonica. Kortom Still Young en Young again.
Blues Company is een familieproject tot stand gekomen door 2 ervaren muzikanten Peter en Joey Bruers. Voeg daar Jeroen Breurs aan toe en je bent verzekerd van een band met een schat aan ervaring en muzikaliteit. Buiten de familie om wordt dit gezelschap gecomplementeerd door Ben van Gerven. Rock van de jaren 60 tot 90. Black Sabbath, VanHalen, Red Hot Chili Peppers e.a. geven de richting aan waarin je moet denken. Gierende gitaren, strak slagwerk en een pompende bas als bijna slotstuk van deze dag.
Bijna slotstuk want de Muziekfabriek zou de Muziekfabriek niet zijn als er geen jam zou plaats vinden.
Al met al een programmering waar we trots op zijn!
Jongerencentrum Mainframe zorgt in haar tuin en op de parkeerplaats bij het CC Jan van Besouw voor kinder- en jeugdspelen. Dus vertier voor het hele gezin!!
CC Jan van Besouw, Factorium Goirle, Mozes, JDB aanhangwagenverhuur, Mozes, JC Mainframe en de Muziekfabriek en haar vrijwilligers maken deze dag mogelijk! Zorg dat je er bij bent.