Coalitiebesprekingen Hilvarenbeek naderen afronding

Drie wethouders, Jan van Doormaal, Bernd Roks en Jan van der Wiel

Op 7 april 2014 bracht informateur Frans Ronnes zijn advies aan de politieke partijen in Hilvarenbeek uit. Hij adviseerde om als eerste variant een coalitie tussen Gemeenschapslijst (7 zetels), VVD en CDA (beide 2 zetels) te onderzoeken.

Afgelopen weken hebben Gemeenschapslijst, VVD en CDA onder leiding van formateur Henk van der Heijden met elkaar verkend of er een programmatische basis is voor samenwerking in een coalitie en college. Die blijkt er te zijn: de drie partijen hebben constructief met elkaar overlegd om te komen tot een coalitie en een college dat de komende vier jaar inhoud gaat geven aan de toekomst van Hilvarenbeek. Momenteel worden de laatste punten in de coalitiebesprekingen uitgewerkt en de puntjes op de i gezet. Naar verwachting is de tekst van het coalitieakkoord eind volgende week gereed.

De partijen zijn overeengekomen dat alle partijen een wethouder voordragen. Voor de Gemeenschapslijst is dat Jan van Doormaal. De VVD draagt Bernd Roks voor. Het CDA ziet in partijvoorzitter Jan van de Wiel haar wethouder voor de komende vier jaar.