Aangenaam kennis te maken…

ingevoerd op 16-4-2014

Bart Spijkers: Brasserie De Boschkens
‘Genieten van driegangen Paasbrunch’


Met Pasen in de aantocht is Bart Spijkers, uitbater van Brasserie De Boschkens, druk in de weer. Vorig jaar juni heeft hij de brasserie overgenomen en sindsdien heeft deze een goede naam verworven in de regio.

Het pand van De Boschkens ligt aan één van de mooiere wegen van Brabant: de Tilburgseweg. Zo’n honderd jaar geleden stond de horecagelegenheid vooral bekend als de ‘TWEM’. De Tilburgse Wieler- En Motorbaan. Aan de achterzijde van het pand lag destijds een grote betonnen racebaan. Een plek waar Tilburger en wielrenner Jan (kanonbal) Pijnenburg vaak kwam. Hij was de wereldrecordhouder op de vijf kilometer wielrennen in 1934.

Inmiddels is De Boschkens omgetoverd tot een bruisende brasserie. De keuken is modern en verfijnd en bereidt diverse gerechten voor haar gasten. Van gerookte zalm met koolsalade en kipsaté met kroepoek tot huisgemaakt kreeftensoep en een heerlijk stuk Black Angus steak met Pedro Ximenez-saus. Daarnaast is het interieur zeer uitnodigend. Het is geen chique bedoeling, maar de ruimte ademt intimiteit en een beetje ouderwetse gezelligheid uit. Alsof je thuis bent. Zodra je binnenloopt, voel je je er op je gemak. De bediening is vriendelijk, attent en wil iedereen tevreden weer zien vertrekken.

De Boschkens is ook op Paaszondag- en maandag geopend. Om er een speciale familiegelegenheid van te maken, kunnen gasten dan reserveren voor een uitgebreide, driegangen Paasbrunch. Bart Spijkers: “De brunch bestaat uit een soepje vooraf, gevolgd door een uitgebreid broodassortiment met verschillende soorten luxe beleg en wordt beëindigd met een dessert. Op verzoek kan dit menu uiteraard aangepast worden. Degenen die van deze brunch willen genieten, vragen wij om tijdig te reserveren.” Handig om te weten is dat de brunch van 12.00 uur tot 15.00 uur genuttigd kan worden.

Voor Spijkers is dit menu een nieuwigheid om zijn brasserie aantrekkelijker te maken en zich te onderscheiden van andere horecagelegenheden. “Al een poosje richten we ons op het verfijnen van onze lunchkaart. Er liggen daar nog veel mogelijkheden open. Het belangrijkste is dat we onze gasten tegen een redelijke prijs van lekker eten willen laten genieten.” Zo wordt er ook rekening gehouden met de oudere inwoners van Goirle. Voor hen is er het speciale Seniorenmenu. Dit menu bestaat uit drie gangen, maar bevat kleinere porties. Bovendien wordt er rekening gehouden met de gezondheidssituatie van de oudere gasten en met diens diëten.

Daarnaast gaat Spijkers ook de traditionele Bitterballenparty weer in eren herstellen. Vanaf heden zal deze iedere laatste vrijdagavond van de maand gehouden worden. Buiten deze party om kunnen gasten ook dagelijkse langskomen om aan de proeverijtafel allerlei kleine gerechtjes van de keuken te proeven. Gerechten van eigen bodem.

Als Goirles Belang kennen wij de lange voorgeschiedenis van De Boschkens en het dynamische karakter van Bart Spijkers en zijn streven naar kwaliteit. Wij wensen hem hierbij alle goeds en veel succes toe.
Voor meer informatie: Brasserie de Boschkens, Tilburgseweg 155, 5051 AD Goirle. T: 013-577 1601
E: info@deboschkens.com
W: www.deboschkens.com
 
De Kennismaker