G.S.B.W. Nieuws

ingevoerd op 16-4-2014

GSBW pakt weer 1 punt
GSBW – RKSV Heeze 1 – 1 (1 – 0)
Vandaag moest GSBW het opnemen  tegen de nr. 4 van de ranglijst, RKSW Heeze uit het gelijknamige plaatsje. De uitwedstrijd werd door de Blauwwitten vrij kansloos met 3-0 verloren. Vandaag moest GSBW het doen zonder de geblesseerden Melvin de Laat, Osman Yilmaz en Capser de Blouwe.
Doordat GSBW de uitwedstrijd verloren had met 3 – 0 door net name het eigen aanvallende spel, was vooraf afgesproken om de ploeg uit Heeze te laten komen, om zo het favoriete spelletje van Heeze spelen op de counter met hun snelle spitsen aan banden te leggen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Heeze de aanvallendste ploeg was in het begin. Na 18 minuten wedstrijd kreeg GSBW een eerste domper te verwerken, want Bob Vroom moest met een hamstring blessure het veld verlaten en werd vervangen door Peter de Weert. Vier minuten later sloeg GSBW toe bij de eerste beste corner van de wedstrijd.Deze werd kort genomen door Fabian Misidjan op de zich aanbiedende Luke Vrinds. Deze legde de bal terug op Fabian die vervolgens zijn voorzet/schot bij de 2e paal zag binnenvallen. De voorzet werd door de Heeze doelman niet helemaal op de juiste waarde in geschat, maar bij de Blauwwitten treurde daar niemand om: 1 – 0. Na een half uur spelen leidde balverlies op het middenveld door GSBW een kans in voor de Heezenaren, Gelukkig kon de nummer 7 van Heeze, Ad Snoeijen, niet optimaal profiteren van de vrije schietkans. Doelman Jeffrey van Gestel was attent en tikte het schot over de lat. Vijf minuten voor rust viel de eerste gele kaart van de wedstrijd. De nummer 3 van Heeze kreeg dee na een overtreding op Fabian.
In de slotminuten van de eerste helft kwam GSBW nog een keer goed weg, toen de Heeze spits met een boogbal de GSBW doelman probeerde te verschalken. Gelukkig voor GSBW kwam de bal op dat terecht.
Met een 1 – 0 voorsprong voor GSBW  zochten beide ploegen de kleedkamers even op. GSBW had zoals vooraf afgesproken afwachtend gespeeld, en had  zo de snelle spitsen aan banden kunnen leggen. Toch bleef Heeze wel gevaarlijk. Vooral uit de dode momenten, zoals corner en vrije trappen, waren ze gevaarlijk mede door de lengte van een aantal mee opkomende verdedigers.
Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de 2e helft. Na tien minuten in de 2e helft, zag de GSBW verdediging er even niet goed uit. Een Heeze aanvaller kon daardoor de bal vanaf de achterlijn terugleggen op de geheel vrijstaande Ad Snoeijen, die van zo’n 12 meter afstand de bal feilloos in de rechterbovenhoek deponeerde: 1 – 1. GSBW kreeg het daarna moeilijk om onder de druk van Heeze uit te kunnen voetballen. Trainer Cemal Yilmaz besloot daarop Tom Gagliardite wisselen voor Tommie Moors. Ook Heeze wisselde in dit stadium van de wedstrijd. Halverweege de 2e helft kreeg GSBW een vrije trap en die werd door Jeroen Claessens goed op de diep lopende Wesley van Gestel gespeeld. Zijn harde voorzet werd maar net door Peter de Weert gemit. Niek Nihot kon de bal voorbij de 2e paal nog wel onder controle krijgen en legde knap terug op de inkomende Dave Welten. Helaas zag deze zijn schot net naast het doel gaan. In de slotminuten werd Roy Donders vervangen door Artur Nederlog om meer lengte in de achterhoede te krijgen. Ook Heeze wisselde in de slotminuten nog een keer. Er vielen geen doelpunten meer in deze slotfase, nog wel 2 gele kaarten, 1 voor GSBW en 1 voor Heeze
Meer dan een gelijk spel zat er vandaag niet in voor GSBW, maar er werd weer niet verloren: voor de 6e keer op rij. .Op 2e paasdag spelen we uit tegen Oirschot Vooruit die vandaag met 6-2 verloren van Dommelen, Hopelijk houden de Oirschottenaren die vorm vast, want GSBW is ondanks de uitstekende reeks van de laatste weken GSBW staat inde 3e periode fier boven aan met 16 punten uit 6 wedstrijden, samen met de beide koplopers  van de competitie RPC en Rood Wit. GSBW bezet nu de 10e plaats met 2 punten voorsprong op de nummer 11 Valkenswaard, die gelukkig voor de Blawwitters met 4 -1 onderuit gingen bij de nummer laatst Unitas.

Opstelling: Jeffrey van Gestel, Tom Gagliardi (Tommie Moors, Dave Welten, Wesley van Gestel, Roy Donders (Artur Nederlof), Jeroen Claessens, Luuk Becker, Luke Vrinds, Niek Nihot, Bob Vroom (Peter de Weert) en Fabian Misidjan.

Paasweekend weer in het teken van GSBW Eastercup
Internationaal jeugdtoernooi B, C en D
A.s. weekend wordt het weer een drukte van jewelste bij GSBW. Het grootse internationale jeugdtoernooi staat dan nl. weer op het programma. Al weer voor de 17e keer op rij. Zoals gebruikelijk verschijnen er weer vele nationaliteiten aan de start van dit toernooi voor B- en C-junioren en D-pupillen. In elke leeftijdscategorie strijden 8 teams om de ‘cup met de grote oren’.  Elke leeftijdscategorie is verdeeld in 2 poules van 4. Ook dit jaar is de toernooicommissie er opnieuw in geslaagd om in elke poule 4 verschillende nationaliteiten aan de start te brengen. Ondanks het feit dat op het laatste moment de Russische delegatie uit Krasnogorsk, i.v.m. de spanningen rondom de Oekraïne, verstek moest laten gaan.
Op vrijdag arriveren de meeste teams die op verschillende locaties zullen verblijven. Een grote groep voetballers zal weer in sporthal de Vendelier de nachten doorbrengen.
Op zaterdag worden de poule wedstrijden afgewerkt. Op zaterdag avond is er een grootse, internationale jeugddisco. Op zondag, 1e Paasdag, staan de eindrondes met als afsluiting natuurlijk de finales op het programa. Ook zal er weer gestreden worden om de penaltybokaal. Een altijd spannende afvalrace over de deelnemende teams per leeftijdscategorie.
Kortom er gebeurt veel a.s. weekend op de velden bij GSBW. Een waar genoegen voor de echte voetballiefhebber. U komt toch ook even kijken?

GSBW E4 de ware kampioen
Vorige week kon de vlag al in top omdat mede titelkandidaat de inhaalwedstrijd onverwacht verloor. Afgelopen zaterdag moesten onze jeugdige Blauwwitters aantreden tegen de nummer 2 van de competitie VOAB en konden ze nogmaals op eigen kracht laten zien wie de sterkste van de competitie was. In een zeer spannende wedstrijd trokken onze jongens uiteindelijk toch nog de wedstrijd naar zich toe:  4 – 3 en konden zij zicht terecht de kampioen van hun klasse noemen. Het feest kon beginnen en dat werd dan ook in het mooie clubhuis gedaan. Wij feliciteren nogmaals alle jongen en de leider van het team met dit prachtig kampioenschap

GSBW JG1 Kampioen
Heel het seizoen naar toe gewerkt, een puntje was voldoende en het kampioenschap 2013-2014 is een feit. De spandoeken hangen klaar, de spelers verven hun haar blauw om zo de tegenstander nog meer te imponeren. De posters, uitnodigingen en PR voor deze wedstrijd hebben hun uitwerking niet gemist. Het is druk langs het veld, vele komen de spelers van JG1 naar de overwinning schreeuwen.Een mooie wedstrijd met als ruststand 6-1. Eindstand 8-3. Voor het hele wedstrijdverslag, klik hier.
Wij feliciteren Eric, Django, Wessel, Noud, Jari, Roy, Ramon, Bart, Max en Trevin met het behalen van het kampioenschap. En wensen hun alvast veel succes het volgende seizoen in Poule A.
Ook willen wij Peter van de Sande bedanken voor het fluiten van alle thuiswedstrijden voor GSBW JG1 en JG2. Spare Ribexpress Tilburg voor de ratelaars en Meneer de Boer voor de Kampioenenrit door Goirle.

P. Roks vriendentoernooi op 29 Mei 2014
Op Hemelvaartsdag (donderdag 29 Mei) staat weer het traditionele P. Roks vriendentoernooi op het programma.
De wedstrijdjes worden zoals gebruikelijk bij dit toernooi gespeeld op halve veldjes. Verder wordt er zoals bij de pupillen met 7 tegen 7 gespeeld. Eén bijzondere spelregel is dan wel van toepassing: er moet nl. minimaal 1 dame in het veld staan gedurende de gehele wedstrijd.
We hopen uiteraard weer op voldoende deelname en een zeer sfeervolle en gezellige voetbaldag.
Opgeven voor Maandag 19 mei !!!!
Teams die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij: Andre van Iersel of John van de Wouw.

Voorronde winnaars GSBW penaltybokaal bekend
De afgelopen weken werd er kort na de thuiswedstrijden van de GSBW jeugd gestreden om een plaatsje in de finale van de GSBW penaltybokaal. Per team kon 1 speler zich plaatsen voor deze finale die gepland staat op zaterdag 10 mei om 17:00 uur. De volgende kinderen wisten zich te plaatsen voor de finale:
E4: Wout Smulders
Noteer deze datum alvast in jullie agenda’s, want dit mag je niet missen. Jullie gaan het dan opnemen tegen de keeper van GSBW1: Jeffrey van Gestel.