Nieuwe appartementen Vogeltjesbuurt

ingevoerd op 15-4-2014

In de Vogeltjesbuurt is een appartementencomplex opgeleverd. Het is grotendeels verhuurd aan mensen die in de wijk wilden blijven wonen.

Het complex is gebouwd door woningbouwvereniging Tiwos. Het is de bedoeling dat wijkbewoners langer in de wijk kunnen blijven wonen, dichtbij familie en vrienden. 75 procent is verhuurd aan mensen die al in de wijk woonden of er gewoond hebben.
De overige appartementen worden ingezet voor tijdelijke huisvesting en daarna verhuurd. In het nieuwe gebouw zijn 16 appartementen, het staat op de plek waar vroeger buurthuis ’t Vogeltje stond aan de Merelstraat. Het appartementencomplex werd in 75 werkdagen gebouwd. De buurtbewoners gaan in werkgroepen meedenken over de invulling van het openbaar gebied in de Vogeltjesbuurt. Het gaat om het gebied van de Arendlaan tot aan Broekhovenseweg en Reigerstraat.
De gemeente heeft de wensen van de bewoners gepolst in een enquête. Binnenkort worden werkgroepen gevormd die een aantal keer bij elkaar gaan komen. Rond de zomer komt er een bijeenkomst waar de ideeën worden gepresenteerd.

Van der Weegen startte begin maart met de bouw van 95 eengezinswoningen. Ook deze woningen worden snel gebouwd (25 werkdagen). Als alles goed gaat, is de laatste woning in oktober van 2014 opgeleverd.