CDA: degelijk, zorgzaam en dienend

ingevoerd op 18-3-2014

Het CDA Goirle Riel is diep geworteld in onze gemeente. Wij hebben een lokale agenda om, vanuit onze CDA-visie, de lokale problemen aan te pakken en op te lossen. In die visie gaan wij uit van de kracht van de mensen en hun organisaties. We willen steun en vertrouwen geven aan mensen en organisaties: de gemeente is er voor de Goirlese en Rielse samenleving. Politiek betekent volgens ons daarom: dingen mogelijk helpen maken. Dat doen we al heel veel jaren, op een constructieve wijze. Het CDA Goirle Riel staat voor: bestuurlijke degelijkheid, zorg voor de zwakkeren, en gemeenschapszin. In de afgelopen vier jaren hebben we samen met onze coalitiegenoten veel bereikt voor Goirle en Riel. Iedereen die de Goirlese politiek een beetje heeft gevolgd (‘vriend en vijand’ zegt men gewoonlijk, maar wij hebben geen vijanden), is vol lof over de manier waarop onze raadsleden en onze wethouder Sjaak Sperber hebben gefunctioneerd: goed tot zeer goed!
Ja, daar zijn we best trots op. We hopen dat we uw stem zullen krijgen om ook in de komende vier jaren mede ons stempel te kunnen zetten op het gemeentelijk beleid. Onze plannen kunt u lezen in ons verkiezingsprogramma (kijk op website www.cda.nl/noord-brabant/goirle-en-riel). Dat is een vrij omvangrijke tekst en voor uw gemak pikken we er 20 punten uit (vanwege de beperkte ruimte in telegramstijl):
1. de gemeente Goirle blijft zelfstandig 2. De Bakertand terug naar Goirle 3. zorg dichtbij de mensen 4. steun aan mantelzorgers en vrijwilligers 5.wijkzuster in de wijk 6. gratis parkeren 7. geen lokale lastenverhoging voor de inwoners 8. afschaffen hondenbelasting 9. vandalisme bestrijden en vernielingen binnen twee dagen herstellen 10. veilige routes voor fietser en voetgangers, zeker bij scholen 11. iedere buurt een speel- of sportveld 12. plastic huis-aan-huis ophalen 13. Goirle blijft schaliegasvrij 14. bouwen voor jongeren, zodat ze hier kunnen blijven wonen 15. aanpak jeugdwerkeloosheid heeft prioriteit 16. mobiel bereik, wifi en glasvezel in hele gemeente 17. minder regels en papierwerk bij vergunningen 18. meer geld voor veelbelovende, nieuwe initiatieven via het Bruisfonds 19. ieder kind toegang tot sport, muziek en zwemles 20. inzetten op duurzame energie en zonne-energie.

We willen vooruit voor Goirle en Riel, samen met u. Geef ons uw stem op 19 maart! En, in ieder geval: ga stemmen!