Aangenaam Kennis te maken..

ingevoerd op 31-12-2013

Jolanda van der Meijden & Albert Kelder

Beau Talen, Bed & Breakfast Acacia, Sportmassage Albert

Een vroege vrijdagochtend in december, Albert schenkt de koffie in. Jolanda komt even later er gezellig bij zitten. Tot mijn schrik gaat het gesprek plots over in de Franse taal, gelukkig maar kort. Zij geniet en lacht ! Het Frans gaat haar gemakkelijk af; helder en beheerst!

Beau Talen naast Bogaers Talen; een begrip in Goirle en omgeving.
Al ruim 28 jaar is Jolanda ‘n gedreven docente Frans. Vanwaar die keuze? Geanimeerd vertelt ze dat zij als jong meisje gegrepen werd door ‘Les Poppys’, een Franse jongensgroep uit de jaren ’70. Vooral Bruno maakte indruk op haar. Wereldhit ‘Non non rien n’a changé’ brak voorgoed haar hart voor de Franse taal. Docente met passie is zij immer gebleven, vakbekwaam met veel ervaring, geduldig en vooral inlevend. Jolanda v.d. Meijden leidt taleninstituut ‘Beau Talen’. ‘’Beau Talen, c’est moi‘’, zegt ze niet zonder trots. Ze is ook de oprichtster van het bekende Bogaers Taleninstituut BV in Tilburg e.o. Daarnaast bezit zij ook nog de bevoegdheid om Nederlands te geven. Bedrijven kunnen opteren voor Vip-trainingen, intern of op locatie. B.B.L.-opleidingen worden door de overheid gesubsidieerd vanaf 2014.  B.B.L. betekent Beroeps Begeleidende Leerweg.

De talenpakketten Frans en of Nederlands en nog 23 andere talen zijn divers, o.a. bestemd voor mensen uit het buitenland, laaggeletterden, studenten, particulieren en of bedrijven. Voor elk pakket kan maatwerk worden geleverd. Beau Talen is vrijgesteld van BTW daar het erkend beroepsonderwijs betreft.
Meer informatie vind je op: www.beautalen.nl en voor bedrijven op: www.bogearstalen.nl. Maar Jolanda doet meer, samen met haar Albert.

Vrienden op de fiets, B & B Acacia
Samen met Albert bezit zij een Bed & Breakfast-gelegenheid. Helemaal in overeenstemming met hun karakters worden de gasten op vriendelijke en gastvrije wijze ontvangen. Brabantse gemoedelijkheid is hen niet vreemd.Een modern geoutilleerde logeerkamer wordt geboden aan mensen die naar hier komen om Midden-Brabant beter te leren kennen. Op de fiets of met de kuierlatten, het Gôols natuurgebied e.o. heeft heel wat te bieden. Met het openbaarvervoer kan men naar Tilburg of zelfs naar België. Attractieparken in onze omgeving zijn ruimschoots voor handen. Ga je daarna logeren bij B & B ‘Acacia’ dan heeft men internet ter beschikking, wifi en nog veel meer. Zijn de spieren wat stram geworden onder weg, dan kan men op aanvraag een beroep doen op Albert. Zie ook www.bogaerstalen.nl/acacia.

Albert Kelder Sportmassage
Acht jaar is Albert gediplomeerd sportmasseur. Met verve vertelt hij, waarom sportmassage zo belangrijk is. De doorbloeding wordt bevorderd en dat verbetert de toestroom van zuurstof naar de lichaamscellen en voert ook de afvalstoffen sneller af. Een atleet b.v. zal hierdoor vlugger van zijn vermoeidheid herstellen. Hij onderscheidt twee vormen van massage t.w. sederende en stimulerende. Stimulerende massage gebeurt voorafgaande aan ‘n inspanning en sederende erna. Momenteel is hij zich aan het bekwamen in stoelmassage. Veel bedrijven zijn hierin geïnteresseerd, immers fit personeel dat lekker in z’n vel zit, presteert beter. Albert Kelder Sportmassage, een aanrader! Zie: www.albertkeldersportmassage.nl/.

Info: albertenjolanda@gmail.com T 013 534 3002  Acacialaan 48 Goirle

De Kennismaker