Politiek Café in Riel over heet onderwerp

Inkomensafhankelijke premies ziektekosten

Het onderwerp Zorg is door de kabinetsformatie ineens buitengewoon actueel. De discussie knalt van de voorpagina’s en dit zal nog wel even zo blijven. Vooral de verdeling van de kosten is het onderwerp van gesprek. Vandaar dat het Politiek Café op 15 november voor dit thema gekozen heeft.

Ellen Willemse leidt in
Ellen Willemse van de Brabantse Raad voor de Informele Zorg leidt de discussie in. De avond staat onder leiding van Godfried Hijl. Een aantal onderwerpen komt in elk geval ter sprake.

Inkomensafhankelijke premies?
Moeten premies nu inkomensafhankelijk worden? Ongezond leven bestraffen door hogere bijdragen? Grenzen stellen aan de behandelingsleeftijd? Eigen huis inzetten om zorg en behandeling te betalen op latere leeftijd?

Preventie door een gezonde levensstijl te bevorderen? Kan bemoeien achter de voordeur om de kostenstijging te drukken. En tenslotte de vraag of ik zelf mijn familie en verwanten help of dit door anderen laat doen? Ook hier hangt weer een kostenkaartje aan.

Echt café
Dit keer is het Politiek Café in een echt café georganiseerd. Café Kerkzicht, Kerkstraat 16 in Riel, zodat er gelegenheid is om in een gezellige ambiance na te praten.  De entree is gratis. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
De plaats van het politiek café De plaats van het politiek café