Nieuwe kampioenen bij het 10e Riels biljarttoernooi

Ad van Abbeelen in het libre en Henk Krijnen bij het 3 banden

Op 26 maart begonnen een 60tal deelnemers aan de jaarlijkse Rielse kampioenschappen biljarten in het libre en het 3 banden. Onder de bezielende leiding van de aftredende wedstrijdleider Jan Aerts ontspon zich wederom een spannende strijd die zondag 24 juni eindigde met de grande finale.
De uitbaters van Cafe Kerkzicht hadden weer gezorgd voor een goed hapje en een koel drankje en om 12,30 uur starten de eerste halve finalepartij. Frank de Bruijn  51 car. bleef hierin Raymond Santegoets 37 car. in 44 beurten de baas 51 om 30 caramboles. In de 2e partij werd de gelouterde Eric van Eijck 52 car. van de tafel geveegd door Ad van de Abbeelen 34 car. 34 tegen 30 . Nieuwkomer Ad van Abbeelen zou in de Finale tegen Frank de Bruijn het beste in zich naar boven moeten halen om deze strijd in zijn voordeel te kunnen beslissen, diegene die zijn zenuwen het beste in bedwang kon houden werd de latere kampioen. Ad wist met 3 caramboles verschil de wedstrijd naar zich toe te halen. 34 om 48.

Bij het 3 banden bleek Antoon van Bavel 15 car. geen kans te krijgen van tot in zijn kleinste teen gemotiveerde Franco Lemans 21 car. Franco naar de Finale met een 21 tegen 9 overwinning. De partij tussen Henk Krijnen 18 car. tegen Jack Kouwenberg 25 car. kreeg een rare wending naar een stand van 15 tegen 8 voor Jack wist Henk toch met een regelmatige score zich in de finale te spelen met een stand van 18 tegen 20. 
De finale partij tussen Franco en Henk is ondanks de aanmoedigingen van zijn zoontje Sen voor Franco desastreus verlopen. Geen schijn van kans voor Franco in een 18 tegen 12 besliste Henk met een gemiddelde van 0,529 de partij in zijn voordeel.
Met een daverend applaus van de vele aanwezige werden de Kampioenen gehuldigd  en werd toernooileider Jan Aerts door de voorzitter van de torenspelers hartelijk bedankt voor zijn inzet de afgelopen 10 mooie jaren.

Nog enkele resultaten over het toernooi:
Beste partij in het libre: Kevin Kennis 23 in 7 beurten 3,428 gemiddeld. Hoogste serie in het libre Jan Aerts 16 caramboles.
Beste partij in het 3 banden met 1 gemiddeld Franco Lemans en Jack Kouwenberg beiden spelers en Henk Krijnen behaalden met een serie van 6 caramboles ook de hoogste serie bij het 3 banden.
Toernooileiding bedankt namens alle deelnemers en een extra pluim voor Jan!
van Abbeelen van Abbeelen
Krijnen Krijnen