Savannah gekroond als beste countryband

Johan Lemmers krijgt prijs voor beste radioprogramma bij de LOG

Savannah is op zondag 11 september opnieuw gekroond tot ‘s lands beste countryband. De Tilburgse formatie legt de laatste jaren steevast beslag op deze felbegeerde prijs.

Tijdens het jaarlijkse gala van de Dutch Country Music Association (DCMA) in Oss werd Savannah-gitarist Joe Brozio uitgeroepen tot ‘Instrumentalist van het jaar’.

Awards
De winnaars van 4 andere Awards hadden eveneens een hoog ‘Savannah-gehalte’. De prijs voor ‘Radioprogramma van het jaar’ ging naar Savannah-drummer Johan Lemmers voor zijn programma ‘New Country’ bij de Lokale Omroep Goirle. Savannah-manager Cor Sanne ging aan de haal met de prijs ‘Club van het jaar’ voor Het Turfschip in Nieuwkoop. Tot slot kwamen de Awards ‘Zanger van het jaar’ en ‘Song van het jaar’ terecht bij Dick van Altena, die samen met Savannah te zien is in de lopende theaterproductie ‘Back To The Country’.

Europese top
Savannah staat in zijn genre al 25 jaar aan de Europese top. De band heeft tal van cd’s en een live-dvd op zijn naam staan. De agenda is druk gevuld met optredens in binnen- en buitenland. Savannah bestaat uit Wilma Smulders (keyboard/zang), Marcel Smulders (zang/ritmegitaar), Javier Garcia Vicente (basgitaar/zang), Johan Lemmers (drums) en Peter van den Heuvel (leadgitaar). Laatstgenoemde is sinds kort de vervanger van Joe Brozio, die Savannah helaas om gezondheidsredenen heeft moeten verlaten.