Overzichtstentoonstelling werk architect Jos Bedaux geopend

Op honderdste geboortedag Goirlese architect

Op 18 april, op de honderdste geboortedag van Jos Bedaux, was ’s middags de opening van de grote overzichtstentoonstelling van het werk van Jos Bedaux in het hoofdgebouw van de Tilburgse universiteit (UVT). Tevoren om 13.30 uur was in Goirle het Jos Bedaux-pad geopend door de burgemeester van Goirle, Mw. Machteld Rijsdorp.
 
De opening zou worden  verricht door Jo Coenen, voorzitter van de stichting Jos Bedaux. Maar Jo Coenen was het slachtoffer van de asregen, waardoor hij niet kon reizen van uit Italië. Na enige verwarring op het podium verklaarde Peer Bedaux de tentoonstelling, in een bomvolle aula van de UVT kort maar krachtig, voor geopend.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 18.00 uur vanaf 18 april tot en met 25 juni. Op de donderdagen 29 april, 6, 20 en 27 mei en 3, 10, 17 en 24 juni zijn er rondleidingen door een van de zonen en dochters van Jos Bedaux.

Speciale opening op de zondagen 25 april en 16 mei van 11.00 uur tot 18.00 uur. Op deze zondagen zijn dan ook de bus- en fietstochten. De mensen die hier aan deelnemen kunnen dan tevoren de tentoonstelling bezoeken en na afloop boeken kopen.
In de weekenden en op vrijdag 30 april koninginnedag,  donderdag 13 mei hemelvaartsdag, maandag 24 mei tweede pinksterdag is het gebouw gesloten
Het Bedaux-pad loopt van de Sporenring naar de Middeleeuwen in Goirle Het Bedaux-pad loopt van de Sporenring naar de Middeleeuwen in Goirle
Jos Bedaux Jos Bedaux
Een van de prachtige creaties van Jos Bedaux Een van de prachtige creaties van Jos Bedaux