Vergezel Harmonie ‘Oefening en Uitspanning’ naar Waspik

ingevoerd op 20-10-2004

Koninklijke Harmonie ‘Oefening en Uitspanning’ reist op zondag 30 oktober af naar Waspik. Cultureel Centrum Den Bolder zal dan volstaan van harmonieuze klanken. De spits wordt afgebeten door Koninklijke Harmonie ‘Oefening en Uitspanning’ en het programma zal worden afgesloten door het groot orkest van Koninklijke Harmonie Volksvlijt & Volksvermaak Waspik.

Zoals gezegd wordt de spits afgebeten door Harmonie ‘Oefening en Uitspanning’. Het harmonieorkest telt 56 leden en staat sinds maart 2003 onder leiding van Alphons van Stenis. Op 17 november 1984 promoveerde het harmonieorkest naar de afdeling Superieur van de Federatie van Katholieke Muziekbonden. De laatste deelname aan een concours dateert van 10 december 2000. Er werd toen een 1e prijs behaald in genoemde afdeling tijdens concertwedstrijden te Etten-Leur. Orkest en dirigent hebben het voornemen om in het najaar van 2005 wederom aan een concours deel te nemen. Natuurlijk hebben wij het voornemen om de destijds behaalde eerste prijs te prolongeren. Zodoende wordt er hard gewerkt tijdens de repetities en wordt thuisrepetitie bij de orkestleden gestimuleerd. De concerten tot aan het concours zijn een voorbereiding op deelname aan het concours en het programma wordt hierop afgestemd. Het programma van zondag 30 oktober ziet er als volgt uit; Alternances van Andre Wagnein, Symphony No. 2 van James Barnes, Fluitconcert No. 2 van Frigyes Hidas en ter afsluiting The Lion King in een arrangement van Bocook.

Het programma op 30 oktober wordt afgesloten door het groot orkest van Koninklijke Harmonie Volksvlijt & Volksvermaak uit Waspik. Het 60 koppig orkest, onder leiding van Jan Gerrit Adema, staat weer aan de vooravond van het prestigieuze Langstraatfestival van zondag 7 november aanstaande. Het eerste deel van het optreden zullen de werken van het festival worden uitgevoerd, gehoopt wordt om de eerste prijs van het voorgaande jaar te prolongeren. Het concert zal afgesloten worden met een licht en bekend in de oren liggend programma.

Zoals U ziet twee orkesten die volop in voorbereiding zijn om in de nabije toekomst het hoge niveau van weleer te prolongeren, dus zeker de moeite waard om naar Waspik af te reizen. Het concert vindt zoals vermeld plaats in Cultureel Centrum Den Bolder op zaterdag 30 oktober aanvang 20.00 uur, gratis entree. Vergezel U plaatselijke harmonie ‘Oefening en Uitspanning’!