Goirlenaar Ton Roosen gaat jaarlijks zes keer naar China om het voor ons “Leuk” te maken

ingevoerd op 7-10-2004

In Goirle zie je regelmatig een bestelauto of een “Eend” met grote letters LEUK er op. Niemand vermoedt, dat achter die ludieke tekst een wereldwijde organisatie schuilgaat: Red Key European Services. Oprichter en directeur van Red Key is de 40 jarige Goirlenaar Ton Roosen. Zonder er veel ophef van te maken reist hij alweer zo’n dertien jaar naar het verre oosten.
Puur op eigen kracht, dus geen bemiddelingen van overkoepelende organisaties. “Dat maakt het juist zo interessant en als je de Chinese taal een beetje machtig bent, kun je goed zaken doen. Inhoudelijk betekent dat, we voor onze geschenkartikelen absoluut de laagste prijzen kunnen hanteren”.

Ook leuk is het om te zien op het adres J.F. Vlekkeweg 10-17 in Tilburg, welke gigantische hoeveelheid aan geschenkartikelen daar geëtaleerd zijn. Het vreemdste is niet gekgenoeg: een radiografische bestuurbare badeend, navigatiesysteem, of een paraplu met ingebouwde zaklantaarn. Maar ook de gewone kleine artikelen zoals pennen, shawls of handdoeken komen uit de Chinese Republiek. Red Key laat het allemaal voor onze genoegdoening in China vakkundig produceren.
Ton Roosen kan over ruim vijftien strategische allianties van Chinese producenten beschikken om met snelheid en wijsheid de relatiegeschenken te verschepen naar Europa. Natuurlijk wordt het anders als een klant haast heeft, dan komt de opdracht per vliegtuig aan.
Vooral de knowhow die de Goirlenaar de laatste decennia heeft opgebouwd is debet aan de populariteit van zijn bedrijf. Bovendien heeft de ondernemer een heldere visie van zaken doen: “afspraak is afspraak” luidt zijn devies. Bedrijven die met Red Key in zee gaan, zijn daarom doorgaans blijvers. Een gezonde klantenbinding is uiteindelijk de waardering voor de ambitieuze
zakenman uit Goirle.