VVV Midzomer Avondwandeling

ingevoerd op 15-7-2004

Op woensdagavond 21 juli organiseert VVV Hilvarenbeek een Midzomer Avondwandeling. Onder leiding van een gids brengt u een bezoek het fraaie landgoed Gorp en Rovert.

Het landgoed Gorp en Rovert ligt ten westen van Hilvarenbeek. Oude ontginningen in dit gebied zijn belangrijk geweest voor het ontstaan en uitbreiding van het landgoed. Al in de dertiende eeuw werd dit gebied in cultuur gebracht. In 1868 werd het landgoed eigendom van de familie Zerezo de Tejade, een adellijke familie van Spaanse afkomst. Deze familie liet een jachthuis bouwen dat in de volksmond bekend werd als ‘het kasteeltje op Gorp’. Niet ver van het kasteeltje bevindt zich het ‘Leenhofke op Gorp’. Deze hoeve met theekoepel dateert in haar huidige vorm uit de achttiende eeuw. Een gevelsteen verwijst naar de geleerde Johannes Goropius Becanus (1519-1572) die op Gorp werd geboren. Deze taaldeskundige beweerde dat het Nederlands de oudste taal op de wereld is en dat Adam en Eva Nederlands spraken. Volgens hem moet in onze streken dan ook het Aards Paradijs hebben gelegen. Een bezoek aan het landgoed Gorp en Rovert zal deze stelling zeker niet ontkrachten. Met name het gebied rond de Rovertse Leij doet paradijselijk aan en vormt dan ook een van de hoogtepunten van deze avondwandeling.

De aanvang van de wandeling is om 19.00 uur. Vertrekpunt is boerderijcamping Het Achterste Loo, Groot Loo 22 te Hilvarenbeek. De wandeling zal ongeveer 2 uur duren en deelname kost 2 euro per persoon (kinderen gratis). Voor verdere inlichtingen en voorinschrijving kunt u contact opnemen met VVV Hilvarenbeek, telefoon (013) 505 24 58 of e-mail: vvvhilvarenbeek@hetnet.nl