Barbecue vrijwilligers BWZ Elisabeth wederom druk bezocht

ingevoerd op 15-7-2004

Onlangs is op BWZ Elisabeth in Goirle weer de traditionele barbecue voor vrijwilligers gehouden. Het was een drukte van belang.
Was vorig jaar de opkomst rond de 80 vrijwilligers, dit jaar hadden zo’n 110 mensen zich opgegeven waarvan er tenminste 100 zijn geweest. Maar liefst 25% meer dan vorig jaar dus.
Als je ons vraagt, heeft dit veel te maken met het feit dat de ”bakkers” van vorig jaar, Agnes van Kaam en Jan Liebregts, destijds zo’n professioneel optreden hadden verzorgd, dat van een aantal vrijwilligers de nieuwsgierigheid was geprikkeld. Maar goed. Zoals gezegd een flinke opkomst. Wederom een fikse organisatie, al was het alleen al omdat we toch al die mensen binnen een plekkie wilden geven. Ja, want de weergoden waren ons dit keer niet goed gestemd. Regen en wind, en wel in die mate, dat buiten eten er niet in zat.
Dat dit de pret niet mocht drukken hebben we allemaal gezien.
Kees Machielsen deed een korte toespraak en verontschuldigde het hoger management dat om diverse redenen niet aanwezig kon zijn.
Hr.Kammers had persoonlijk een brief voor de vrijwilligers geschreven, waarin werd benadrukt hoe belangrijk de inzet van de vele vrijwilligers voor onze organisatie is. Na Kees zijn speech en het voorlezen van de brief werd de avond geopend.

Ook dit keer waren de beide bakkers Jan en Agnes weer van de partij. In een dikke rook gehuld en voor velen onzichtbaar waren ze achter de schermen al druk bezig om de vleesschalen gevuld te krijgen.
Chris van Hedel, teamleider van afd.Flierbosch had zich laten strikken om vlees mee te serveren, terwijl Gerda en Kees op en neer liepen met van alles wat.
Dit jaar was het schater-theatherduo van het Elsabeth -Lisette en Angela- gevraagd voor de drank te zorgen.
Nadat de inwendige mens was verzorgd, werd tijd ingeruimd door een Koninklijk Paar, dat samen met hun 2 hofdames, ruim de tijd nam om alle vrijwilligers van die avond koninklijk te onderscheiden. Helaas was verzuimd te vertellen, dat de kleding van Koningin en Koning door de koningin zelf was gemaakt. Alsnog de complimenten ! Hetzelfde geldt voor de opgevoerde act.
Alvorens de vrijwilligers aan bod kwamen werd Kees op ludieke wijze bedankt voor zijn rol als coördinator vrijwilligers die hij heeft overgedragen aan Agnes van Kaam. Kees kreeg een toepasselijk hoedje waarmee hij de “helicopterview” kon behouden.
Hierna waren de vrijwilligers “aan de beurt”. Voor elke vrijwilliger had het paar een lintje klaar. Een initiatief om aan te geven, dat alle vrijwilligers wat ons betreft een lintje verdienen. Nou dit was de kans om dit een keer waarheid te laten worden.
Na de lintjesregen werden 2 mensen naar voor geroepen te weten Marian Muller en Corrie van de Ven. Beiden hadden dit jaar hun officiële 12,5 jarige jubileum waarvoor ze een presentje mochten ontvangen.
Het slotstuk van de avond bestond wederom uit een toetjesbuffet waar genoten kon worden van diverse lekkernijen en heerlijk ijs. De laatste gaatjes werden gevuld.

Met een voldaan gevoel werd de avond afgesloten. Voor de een rond 20.00 uur in verband met de voetbalwedstrijden, voor de ander rond de klok van 21.00 uur. Het zat er weer op. En nu maar hopen dat het volgend jaar weer zo’n festijn mag worden. Als het aan ons ligt zeker. We gaan ervoor !!
Medewerkers BWZ Elisabeth