SEAT-BEACH-EVENT te RIEL

Weekend van 10 en 11 Juli aanstaande moet u in de Koestraat te Riel zijn

Met heel wat regen en wind brengt de zomer van 2004 tot nu toe nog niet wat we er allemaal van verwachten. Voor tropische temperaturen moeten we op het moment nog steeds richting het zuiden afreizen. Hopelijk verandert dit weerbeeld en kan het SEAT-Beach-Event te Riel volgend weekend wel rekenen op mooi weer.
Het weekend van 10 en 11 Juli aanstaande staat het woord “strand” oftewel “beach” namelijk centraal in Riel. Op zaterdag een echte Beachparty en op de zondag het eerste open Rielse Beach-Voetvolleykampioenschap.
Op het moment is Stichting “De Kraag Omlaag” druk bezig met de laatste voorbereidingen om het SEAT-Beach-Event te doen slagen. Natuurlijk zijn we echter reeds veel langer bezig met het regelen van allerlei verschillende zaken. Het begon allemaal eind vorig jaar toen we op het idee kwamen ook eens een evenement te organiseren in Riel. Oke er werd al veel langer over zoiets gesproken, maar het was er nog nooit van gekomen. Al snel werd duidelijk dat er bij zoiets heel wat komt kijken en een van de eerste stappen die genomen werd was de oprichting van Stichting “De Kraag Omlaag”. Deze stichting heeft als doel een jaarlijks terugkerend evenement in Riel te organiseren. De eerste editie is dus het SEAT-Beach-Event. Dit weekend begint zaterdag 10 Juli aanstaande om 21:00 u met een super Beachparty.
In de tent aan de Koestraat 3 te Riel zal dus vanaf 21:00 u de muziek verzorgd worden door Fantasy-Drive-In-Show. Deze jongens hebben ervaring en weten wat feest is. Aangezien het oog ook wat wil, zal er ook een professionele lichtshow aanwezig zijn. Om 23:00 u zullen “de Gebroeders Ko” het podium betreden. Deze beide broers hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd als het gaat om feestjes bouwen. De meest bekende nummers zijn: “ik heb een toeter op mijn waterscooter”, “als ik tring…ben jij een lekker ding” en “tuut tuut tuut…wij springen parachute”, maar natuurlijk hebben ze nog veel meer nummers waarbij je lekker uit je dak kunt gaan.
Na het optreden van “de Gebroeders Ko” neemt Fantasy-Drive-In-Show de zaakjes weer over en is het vervolgens rond 00:00 u de beurt aan Frank Smeekens. Deze Goirlese zanger van het levenslied heeft verder geen introductie nodig, met tal van toppers zal hij de tent op z’n kop zetten.
Ook na dit optreden zal Fantasy de plaatjes weer voor u draaien en we hopen dat deze mix de ideale ingredienten zijn voor een geslaagde Beachparty.
Op zondag 11 Juli staat dan het sportieve aspekt centraal. Op deze zondag zal namelijk vanaf 11:00 u op de drie strandveldjes het eerste open Rielse Beach-Voetvolleykampioenschap gehouden worden. Al snel werd duidelijk dat er veel animo was voor dit kampioenschap en het was dan ook geen wonder dat er uiteindelijk 32 teams uit de gehele regio hebben ingeschreven. Er zal gespeeld worden in 8 poules van 4 teams en van elke poule gaan de nummer 1 en 2 naar de volgende ronde. Via 1/8 finales, ¼ finales en ½ finales zullen we om ongeveer 17:00 u de finales kunnen afwerken. De prijsuitreiking met de SEAT-Soccer-Schaal staat om 18:00 u gepland. Daarna is er natuurlijk nog uitgebreid tijd om na te buurten over de sportieve hoogtepunten, de fraaie akties en hakkies en tal van andere zaken. Het grote tapeiland, het terras, de eetgelegenheden, het zwembadje en springkussen voor de kinderen en de fraai ingerichte feesttent maken het namelijk mogelijk om een gezellig dagje uit in het rielse te beleven.
Kaarten voor de Beachparty kosten 5 Euro in de voorverkoop, aan de kassa van de tent kosten ze 7 Euro. Onze voorverkoopadressen zijn nog steeds:
- Café de Reuver, Alphen
- Sporthal Achter de Tuintjes, Gilze
- Stapperij De Linde, Goirle
- Café De Tourmalet, Baarle-Nassau
- Café Kerkzicht, Riel
Stichting “De Kraag Omlaag” (naam heeft overigens betrekking op de beweging van de bierkraag) is nu nog volop bezig met de laatste voorbereidingen voor dit weekend. Bij het organiseren van een dergelijk evenement komt namelijk het een en ander kijken. Hopelijk laten de weergoden ons over enkele dagen niet in de steek, dan staat ons immers niets in de weg om een gezellig weekend met elkaar te kunnen beleven. Wij hopen u daarom dan ook 10 en 11 juli te mogen begroeten tijdens het SEAT-Beach-Event te Riel.
Alle verdere informatie vindt u op www.dekraagomlaag.nl
Aloha en de groeten, Stichting “De Kraag Omlaag”.