Een primeur in digitale fotografie

ingevoerd op 24-6-2004

Een cursus digitale fotografie, intensieve persoonlijke begeleiding die is aangepast op het soort camera dat u aanschaft. Primeur Fotografie heeft de lat hoog gelegd als het gaat om de verkoop van digitale camera’s. Want camera’s kun je overal kopen, bij de vakman krijg je er kennis en begeleiding bij.

“We zagen zoveel problemen bij klanten die instapten in digitale fotografie. Tijdens een vakantie werd in het buitenland tegen aantrekkelijke prijzen een digitale camera gekocht, waarbij de noodzakelijke basiskennis ontbrak om goed met het nieuwe materiaal te kunnen werken. Wij denken dat ondanks die lage aanschafprijs, de investering toch erg groot is als je met een goede camera niet uit de weg kunt”. Daan de Beer van Primeur houdt er een duidelijke visie op na. “De aanschafprijs van een digitale camera ligt altijd hoger dan van een vergelijkbaar analoog model, voor mensen is het vaak een investering waar ze lang over nadenken. Wij nemen deze investering erg serieus, en vinden dat, als onze klanten veel investeren, wij dat ook moeten doen in een gedegen begeleiding. Wat heb je aan een dure digitale camera van bijvoorbeeld €500,=, als je maar voor €150,= kennis bezit. Wij willen het gat wat tussen kennis en investering zit dichten.”

Door de ondersteuning van de camera-merken die door Primeur worden gevoerd, en door de prijzen die deze merken winnen in de foto-industrie, ziet ook Primeur zich gesterkt in de begeleiding naar de klant. “Bij ons koop je niet op de goedkoopste manier een digitale camera, tegen grote ketens en internetverkoop kunnen wij niet op. We verkopen gewoon tegen adviesverkoopprijs en geven geen kortingen. Helaas moet het bijbehorende tasje ook gewoon worden aangeschaft. Als je op onze manier begeleidt bij de aankoop, en vooral daarna, dan kan dat ook niet anders. Dat is een duidelijke keus die we hebben gemaakt, de keus van de klant om bij Primeur een camera aan te schaffen is dan ook nooit een financiële. Mensen kopen bij ons om de kennis en begeleiding, dat is duidelijk de doorslaggevende factor.”

Bij Primeur kunt u terecht voor digitale camera’s van alle foto-merken, in een prijs van 199,= tot 1279,= euro.