Een kijkje in de keuken van de politie

Schrijf u in voor een rondleiding!

Kijkt u graag politieseries op tv? Altijd al een cel aan de binnenkant willen zien? Benieuwd hoe het er aan toegaat bij de politie? Of heeft u juist een scherp oordeel over blauw op straat? Kom dan kijken hoe het werkt bij de politie Midden en West Brabant en meld u aan voor een rondleiding.
 
Normaal gesproken zit u niet te springen om met de politie in aanraking te komen. Aan de andere kant bent u misschien wel geïnteresseerd in de politie. Dat kunnen wij ons best voorstellen, want we zijn een van de meest dynamische en tot verbeelding sprekende organisaties. Immers, 24 uur per dag zijn we bezig om de veiligheid van burgers te vergroten. Dit doen we op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door met zwaailicht en sirene vluchtende criminelen te achtervolgen. Maar meestal op een minder opvallende manier. Door uw woninginbraak te onderzoeken of een fietser aan te spreken die ’s avonds zonder licht rijdt.

Rondleiding
Over al onze activiteiten kunnen we uren vertellen… en dat doen we nu ook: tijdens rondleidingen waar u zich voor kunt inschrijven. U ziet dan met eigen ogen bijvoorbeeld hoe een 112-melding wordt verwerkt of waar opgepakte verdachten na hun arrest worden opgesloten. U wordt rondgeleid door (oud) politiemedewerkers die deskundig informatie geven bij alles wat u ziet. En onze rondleiders geven antwoord op uw vragen.

De politie Midden en West Brabant geeft, ook in de vakantieperioden, op twee plaatsen rondleidingen:

Tilburg
Locatie: Regiobureau aan de Ringbaan West 232. Tijdstip: elke donderdag van 10.30 – 13:00 uur. Inhoud rondleiding:
• Algemene informatie over de politie.
• Een kijkje in de Gemeenschappelijke Meldkamer, waar o.a.de 112-meldingen binnenkomen.
• Film over de Unit Forensisch Technisch Onderzoek.
• Een kijkje in het cellencomplex.

Breda
Locatie: Verzamelgebouw ’Mijkenbroek’ aan de Mijkenbroek 31. Tijdstip: elke donderdag van 13.00 – 15:30 uur. Inhoud rondleiding:
• Algemene informatie over de politie.
• Een kijkje in het cellencomplex.
• Film over de Gemeenschappelijke Meldkamer, waar o.a. de 112-meldingen binnenkomen.
• Film over de Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO)

Alleen groepen
Er zijn op voorhand enkele zaken waarmee u rekening kunt houden: de rondleidingen worden alleen op donderdag gegeven en alleen op afspraak. Alle deelnemers moeten 17 jaar of ouder zijn. Wij geven alleen rondleidingen aan groepen bestaande uit 5-12 personen. Het is uitstekend geschikt als uitje voor een bedrijf of met een vriendenclub. Uiteraard behoudt de politie het recht om gegevens van bezoekers na te trekken. Dit vanwege veiligheid.

Aanmelden
Wanneer u geïnteresseerd bent in onze rondleidingen, kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar rondleidingen@mw-brabant.politie.nl of telefonisch via 0900 - 8844. Vermeld duidelijk uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer en voor welke data u belangstelling heeft. Vooraf vindt een telefonisch intakegesprek plaats. Uw rondleiding is definitief ingepland, nadat u van ons een bevestiging ontvangt.

Meer informatie
Kijk op de website van de Politie Midden en West Brabant: www.politiemwb.nl. Klik op het menu ’Mijn Politie’ en dan ziet u in de linker balk een link naar Rondleidingen. Op de site treft u veel achtergrondinformatie over de politie aan.