Stichting “de Kraag Omlaag” organiseert groots Beach Weekend

10 en 11 juli aanstaande moet u in Riel zijn!

De zomer is begonnen en dit betekent dat er weer diverse evenementen op het programma staan. Jaarmarkt, muziekfestival of zeskamp, het is en blijft namelijk de tijd voor dit soort activiteiten.
Sinds lange tijd willen we ook in Riel “zoiets” organiseren. Zaterdag 10 en zondag 11 juli, net na de EK voetbal in Portugal, is het eindelijk zover. Dan staat namelijk het Seat Beach Event te Riel op de kalender: 10 juli een super beach party en 11 juli de eerste open Rielse Voetvolley Kampioenschappen.

Afgelopen winter werd het idee geboren om in Riel ook eens iets te organiseren. Vroeg op een zondagmorgen ergens in oktober 2003 zaten Emiel Schellekens, Ilse en Franco Lemans, Mark Verhoeven, Martijn Vromans en Niels Damen rond de vergadertafel en werden de eerste stappen gezet.
Het werd al heel snel duidelijk dat er een stichting in het leven geroepen zou moeten worden die voor dit evenement zou zorg dragen, stichting “De Kraag Omlaag” was een feit. Doel van deze stichting is een jaarlijks terugkerend evenement in Riel te organiseren.
Na enkele vergaderingen stond het naar hoofdsponsor Seat vernoemde Seat-Beach-Event Riel op de kalender. Dit weekend zal zaterdagavond 10 juli 2004 om 21:00 uur beginnen met een echte Beach-Party. Met de ondersteuning van Fantasy-Drive-In-Show, een mega lichtshow en spetterende optredens van “de Gebroeders Ko” (bekende nummers zoals: “ik heb een tuuter op mijn waterscooter”, “boswandeling” en “tringeling…ben jij een lekker ding”) en “Frank Smeekens” hopen we een ouderwets gezellig feestje te kunnen bouwen.
Kaarten voor deze beachparty (Euro 5) kunt u nu reeds in de voorverkoop bemachtigen. Onze voorverkoopadressen zijn namelijk:
- Café de Reuver, Alphen
- Sporthal Achter de Tuintjes, Gilze
- Stapperij De Linde, Goirle
- Café De Tourmalet, Baarle-Nassau
- Café Kerkzicht, Riel
Relaxen of sportief bezig zijn? Het kan allebei op zondag 11 juli te Riel. Op deze dag staat namelijk het sportieve aspect centraal. Met de eerste open Rielse Voetvolley Kampioenschappen hopen we een ideale mix van gezelligheid en beweging gevonden te hebben.
Jong of minder jong, top voetvolleyballer, recreant of beginner, er is voor iedereen plaats. Ook op deze zondag zorgt Fantasy namelijk weer voor de nodige muzikale ondersteuning en natuurlijk zullen er in de feesttent en op het beach-terras weer de nodige drankjes geserveerd worden.
Zoals het woord het al zegt, zal er deze zondag op echt strandzand gespeeld worden. In teams van 4 personen zal er op drie verschillende strandveldjes (16 x 8 meter, net hangt op een hoogte van 2.30 meter) gestreden worden om de felbegeerde titel. In verschillende poules zullen de beste teams doorgaan naar de kwartfinales. Via halve finales en uiteindelijk de finale wordt bepaald welk team het beste is. U zult het beach voetvolley vast en zeker al weleens op tv hebben gezien. Onze goedbetaalde profs spelen namelijk eens per jaar ook een paar van zulke wedstrijdjes op Aruba. De spelregels zullen bij ons iets gemakkelijker worden gehouden, maar wij zij er van overtuigd dat er in de regio genoeg voetbal-talent rondloopt om dit spelletje te spelen.
De wedstrijden om de Seat-Soccer-Schaal beginnen zondag 11 juli om 11:00 uur en de finale verwachten we zo tegen 18:00 uur afgerond te hebben. Wedstrijdjes duren ongeveer 10 minuten en er zal gespeeld worden volgens het rally-point systeem. Wij hopen op een massale deelname, zodat het publiek uitgebreid kan genieten van spannende en sensationele wedstrijden.
Inschrijven voor dit open Rielse voetvolleykampioenschap is mogelijk t/m zondag 06 juni aanstaande. Verdere informatie omtrent inschrijving, vindt u onder www.dekraagomlaag.nl.
Stichting “de kraag omlaag” (naam heeft overigens betrekking op de beweging van de bierkraag) is inmiddels volop bezig met de laatste voorbereidingen voor dit weekend. Bij het organiseren van een dergelijk evenement komt namelijk het een en ander kijken. Hopelijk laten de weergoden ons over enkele weken niet in de steek, dan staat ons immers niets in de weg om een gezellig weekend in het rielse met elkaar te kunnen beleven. Wij hopen u daarom dan ook 10 en 11 juli te mogen begroeten tijdens het Seat-Beach-Event te Riel.
Alle verdere informatie vindt u op www.dekraagomlaag.nl

Aloha en de groeten,
Stichting “De Kraag Omlaag”