KNVB voetbaltruuk in Riel

ingevoerd op 14-5-2004

Op woensdag 5 mei j.l. is door de v.v. RIEL de KNVB Voetbaltruuk naar Riel gehaald.
In navolging van de door de v.v. Riel georganiseerde voetbalclinic in de zomer van 2003, werd opnieuw een voetbalspelendag voor de jeugd georganiseerd.
Was de voetbalclinic vorig jaar in het kader van het 200 jarig bestaan van de gemeente Goirle, deze keer was het geheel voor rekening van deze plaatselijke voetbalvereniging.
De voetbaltruuk arriveerde om ongeveer 09.30 uur in Riel, en het was voor de beide chauffeurs een hele klus om de bus op de op het hoofdveld gelegde stalen platen te manoeuvreren. Een mooi staaltje van stuurmanskunst van deze beide chauffeurs.
Een 15 tal vrijwilligers stonden paraat om alle spellen mee op te bouwen, en om 12.00 uur was het hoofdveld omgebouwd tot een heus voetbalspellencircuit. Alle vrijwilligers genoten hierna van een welverdiende lunch. Na uitleg van de diverse spellen door KNVB er Peter werden om 13.00 uur de 120 deelnemende kinderen verwelkomd op sportpark de KRIM. O.l.v. de welbespraakte Ruud werd om 13.30 uur aangevangen met de 15 spelen.
Het 4 tegen 4 spel werd zeer fanatiek beoefend, en ook het afwerken op doel van een door een voetbalkanon aangeschoten bal viel zeer in de smaak bij de kinderen. Ook een heleboel technische aspecten van de voetbalsport werden zeer enthousiast beoefend.
Alle spellen leverden voor de van te voren ingedeelde teams punten op, zodat er aan het einde van de dag twee winnende teams uit de bus kwamen.
De teams waren ingedeeld in 2 categorien, te weten 5 tot 9 jarigen en 10 tot 14 jarigen.
Uiteindelijk mochten de kinderen van de winnende teams op het podium door middel van een quiz uit maken wie de uiteindelijke winnaar werd. Bij de kleinsten was Mart Nouwens na een spannende strijd de winnaar en bij de grotere mocht Dave Bastiaansen zich winnaar noemen.
De finale vragen werden gesteld door de bij Willem 2 spelende Anouar Hadouir.
Deze zeer sympathieke speler verbleidde alle kinderen ook nog met een handtekening, op een later door de club aan alle kinderen te overhandigen foto, en reikte aan de finalisten de prijzen uit.
Een zeer geslaagde voetbaldag voor 120 enthousiaste kinderen, welke zeker voor herhaling vatbaar is. v.v. RIEL, en met name alle vrijwilligers op deze dag: BEDANKT.