Elisabeth Ziekenhuis breidt dienstverlening uit

Bloedafnamepost voortaan ook donderdagavond open.

Iedereen die door een huisarts, verloskundige of specialist is doorverwezen om bloed te laten prikken kan voortaan ook donderdagavond in het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg terecht. De afdeling Bloedafname is dan open tot 21.00 uur.
De verruiming van de openingstijden is mede het resultaat van een onlangs gehouden patiëntenonderzoek. “Een van de uitkomsten was dat mensen niet alleen aan de gebruikelijke kantooruren gebonden willen zijn om hun bloed te laten testen”, zegt Bob Wieggers. Hij is locatiemanager van het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) in het St. Elisabeth.
Wieggers: “We weten uit ervaring dat hier elke dag patiënten voor de balie van de afdeling Bloedafname staan te springen omdat ze graag snel naar hun werk willen gaan. Door op donderdagavond tot 21.00 uur te blijven prikken behoort tijdnood tot het verleden. Bijkomend voordeel is dat het op donderdagavond verhoudingsgewijs erg rustig zal zijn, waardoor er geen of nauwelijks wachttijden zijn. De resultaten van het standaard onderzoek zijn nog dezelfde avond beschikbaar voor huisarts, verloskundige of specialist”.
De afdeling Bloedafname is gemakkelijk bereikbaar via de hoofdingang (door de Medische Boulevard) in het St. Elisabeth Ziekenhuis. Patiënten kunnen elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur bloed laten prikken. Met uitzondering van donderdagen, dan is de prikpost van 08.00 tot 21.00 uur geopend. De afdeling is rechtstreeks bereikbaar via (013) 539 25 23.