Jubileumconcert met gouden randje!

ingevoerd op 20-10-2008

Een nagenoeg volle theaterzaal kon afgelopen zaterdag 18 oktober genieten van een spetterend programma, georganiseerd door de jubilerende slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie “Oefening en Uitspanning”. Deze ongekend hoge opkomst bevestigt dat de slagwerkers op de juiste koers zitten. De vereniging vierden op passende wijze het 50-jarig bestaan van de slagwerkgroep.
Aankomend voorzitter Annemiek van Puijenbroek feliciteerde in haar openingswoord de slagwerkers en bedankte de sponsors Rabobank en de Stichting Centurion, die de vereniging een (bas)marimba schonken. Ook bedankte zij Muziekcentrale Adams hartelijk voor hun donatie. Zij schetste verder in het kort de geschiedenis van de slagwerkgroep en de soms turbulente tijden die zij ondergingen. Allround slagwerker Bart Holleman (zie foto) demonstreerde vervolgens het publiek op vakkundige wijze hoe prachtig de nieuwe marimba klinkt. De slagwerkgroep van “Oefening en Uitspanning” opende de avond en lieten vervolgens horen hoever zij de afgelopen decennia zijn gegroeid. Onder leiding van instructeur Wil Veeke bracht de 18 leden tellende groep een afwisselend programma van niveau. De Schotten uit Hoeve brachten een ludieke stokkenact en kregen daarmee de lachers op de hand. Ook de traditionele doedelzakband The Dutch Pipes and Drums uit Tilburg bezorgde de zaal een prachtig muzikaal schouwspel waarbij zij bij enkele nummers werden bijgestaan door hun Highland Dancing Group. Twee geroutineerde leden van de Goirlese slagwerkgroep, Joep Denissen en Bart Holleman, speelden het werk The Mountain, waarbij zij de aanwezigen op sfeervolle en vakkunige wijze meenamen naar een berg waarop in de winter skiërs afdalen. De talentvolle Wouter de Winne (als slagwerkleerkracht verbonden aan “Oefening en Uitspanning”) imponeerde de zaal met zijn prachtige marimbaspel, waarbij hij bij een van de werken werd bijgestaan door drie O&U-leden, Bart Holleman, Hans van der Schoot en Joep Denissen. Slagwerkgroep Muziek & Vriendschap uit Riel onder leiding van Piet Driessen bracht eveneens een programma van niveau, waarbij uiterste concentratie werd gevergd van de muzikanten. Goirlenaar Ad van Belkom kwam met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven tonpraotact als Joaneke de Tromproater. Hij schetste op ludieke wijze het verleden en heden van de slagwerkgroep. Tot slot zorgde percussiegroep Gamberro voor een spectaculaire finale. Met hun (afro)Braziliaanse ritmes brachten zij de zaal in hogere sferen en ontlokte het publiek uiteindelijk een staande ovatie. De presentatie van deze avond was in handen van Carla Hermans.
Annemiek van Puijenbroek bedankte in haar slotwoord alle deelnemers aan deze avond. De commissie slagwerk onder aanvoering van kartrekker Edwin de Kok, verantwoordelijk voor de organisatie van deze avond, werd door haar op passende wijze in het zonnetje gezet. Alle leden van de slagwerkgroep ontvingen een passend jubileumpresentje.

Volgend concert:
Donateursconcert “Oefening en Uitspanning”
Zondag 30 november 2008
CC Jan van Besouw; Aanvang 12.00 uur
Toegang donateurs: kaarten vanaf 15-11 gratis af te halen bij CC Jan van Besouw
Toegang niet-donateurs: € 5,- (af te halen bij Grafisch Buro Goirle) of aan de zaal, zolang de voorraad strekt.