Het buurtbusje moet blijven

Daar moet de gemeente iets aan doen.

Ik ben in de veronderstelling dat er veel Goirlenaren zijn die niet weten hoe effectief dat busje is. Wij hebben allemaal ’n routebeschrijving gehad. Als je die bekijkt, dan weet je hoe goed die is. Het busje rijdt eerst en vooral naar ’t ziekenhuis en dan via Oerle, Korvel (waar geen bus van Goirle komt) naar West. Je kunt eigenlijk overal komen met dit busje.
Neem nu ’t ziekenhuis. Wij zijn 79 en 80 jaar oud en voort slecht ter been. Wij zijn één van de vele patiënten van ’t ziekenhuis. ’t Busje stopt bij ons voor de deur. Altijd precies op tijd, elk uur. Hij stopt op zo’n 50 meter van de ingang van het ziekenhuis, misschien net iets meer. Dat kunnen we nog wel lopen.
Wat gebeurt er als ’t busje verdwijnt? Dan moeten we de grote bus pakken tot die school in het Groenenwoud en daar op ’n andere bus wachten, die ons naar de bushalte bij ’t ziekenhuis brengt. Die bushalte is naar schatting zo’n 400 meter van de ingang af. Een ware opgave. Mijn vrouw krijgt binnen afzienbare tijd haar tweede kunstknie. Hoe moet ik dat versieren, als dat gebeurt? Hoe moet dat met controles? Kan de grote bus niet voor ’t ziekenhuis stoppen, omdraaien en dan naar ’t busstation rijden? Misschien is dat mogelijk. Ik hoop dat veel mensen het nut van het busje inzien en dat het alsnog gewoon zijn route blijft rijden. Ik hoop ook dat er echt iets gebeurd binnen héél korte tijd en dat veel mensen die voorheen geen erg hadden in ons busje, er nu gebruik van zullen maken.

Jan Roosen