Kinderboekenschrijver bezocht boekhandel

ingevoerd op 11-10-2008

Donderdag 2 oktober werd Blz boekhandel Buitelaar in het kader van de kinderboekenweek vereerd met een bezoek van kinderboekenschrijver Harmen van Straaten. Hij schrijft en illustreert voornamelijk prentenboeken van Spuit Elf, Henkie tankie en Tim naar Timboektoe.
Hij heeft met de groepen 3 en 4 van basisschool t’ Schrijverke een hele voorstelling in de winkel gedaan. Hij las een stuk voor uit Spuit Elf, speelde een toneelstukje van Tim gaat naar Timboektoe samen met de kinderen. Ook gaf hij tekenles en tekende voor elke klas een Spuit Elf. Deze tekeningen prijken nu in de diverse klaslokalen. Als klap op de vuurpijl konden de kinderen een kijkje nemen in de oude brandweerauto van de gemeente Goirle die voor de winkel stond opgesteld. Het was een zeer geslaagde dag waar de kinderen op een leuke wijze in contact werden gebracht met boeken.
De kinderboekenweek duurt nog t/m zaterdag 11 oktober en bij besteding van 10 euro aan kinderboeken ontvangt u gratis het kinderboekenweekgeschenk wat dit jaar geschreven is door Hans Hagen.
Blz boekhandel Buitelaar kunt u vinden in winkelcentrum De Hovel tegenover het gemeentehuis.